اثرات اندازه بذر بر جوانهزنی و بنیه بذر بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey در جنگل لوه- شمال شرق ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش ملی جنگل
  • کد COI اختصاصی: FOREST03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا علی عرب

دانشجوی دکتری تخصصی علوم جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس

مسعود طبری

دانشیار جنگلداری ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس، نور

کامبیز اسپهبدی

استادیار جنگلداری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندرا

محمدعلی هدایتی

استادیار جنگلداری، دفتر جنگلکاری و پارکها، سازمان جنگلها و مراتع کشو

چکیده

معمولا بذرهایی که در یک مجموعه جمعآوری میشوند اندازههای متفاوتی دارند و این تفاوتها می توانند منجر به ظهورصفات کیفی متفاوت گردند. در تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات اندازه بذر بر جوانهزنی و بنیه بذر بلندمازو بذرهای جمع آوری شده از 3 مبدا مختلف جنگل لوه- شمال شرق ایران پس از طبقه بندی به 3 طبقه وزنی سبک، متوسط و سنگین، با استفاده از یک طرح بلوک کامل تصادفی با 4 زیر نمونه، به مدت 40 روز در شرایط بهینه رشد و نمو قرار گرفتند و هر 2 روز یکبار تعداد بذرهای جوانهزده و ویژگیهای نونهالهای بوجود آمده از آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که اندازه بذر روند و ویژگیهای جوانهزنی بذر بلند مازو را چندان تحت تاثیر قرار نمیدهد اما تاثیر معنیداری بر بنیه بذر و ویژگیهای نونهالهای حاصل داشته است افزایش وزن بذر باعث افزایش شاخص بنیه بذر, طول ریشهچه و گیاهچه و وزن خشک ریشهچه, ساقهچه و گیاهچه شده است. با توجه به اینکه چنین تغییراتی بنیه اولیه نهالها و در نتیجه احتمال استقرار جنگلکاری با بذر و راندمان تولید نهال بلندمازو در نهالستانها را تحت تاثیر قرار میدهد، لذا باید سعی شود برای جنگلکاری با بذر و پرورش نهال بلندمازو در منطقه مورد مطالعه از بذرهای درشتتر استفاده شود.

کلیدواژه ها

جنگل لوه، اندازه بذر، بلندمازو، جوانهزنی، بنیه بذر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.