طراحی الایزا جهت تشخیص بیماری پاراتوبرکلوزیس (یون) با استفاده از پروتیین ‭34 ‬کیلودالتون مایکوباکتریوم پاراتوبرکلوزیس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

رسول مدنی

نادر مصوری

کیوان تدین

فریبا گلچین فر

تارا امامی

روح اله کشاورز

محمد محمدطاهری

چکیده

مایکوباکتریوم اویوم پاراتوبرکلوزیس عامل اصلی بیماری یون یا پاراتوبرکلوزیس (اسهال شدید) در نشخوارکنندگان می باشد، که سالانه خسارات اقتصادی شدیدی به صنعت دامپروری در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه وارد می کند. با توجه به اهمیت این بیماری و احتمال انتقال آن از دام به انسان در اثر مصرف فراورده های لبنی سبب بروز بیماری های التهابی روده ای در انسان مخصوصا بیماری کرون می شود. از طرفی به دلیل طبیعت مخفی و مزمن بیماری که می تواند سال ها در گله ناشناخته بماند. از این رو یافتن یک آنتی ژن اختصاصی با قابلیت تشخیص سریع و دقیق آلودگی در مراحل اولیه بیماری می توان از انتشار آلودگی ممانعت کرده و منجر به پیشرفت چشمگیری در درمان بیماری شود. هدف از این تحقیق بررسی قابلیت پروتیین ایمونو دومیننت دیواره سلولی باکتری در شناسایی سریع آلودگی بیماری یون بود. در این پژوهش از پروتیین ایمونودومیننت‭kD‬‮‭34‬ دیواره سلولی باکتری پاراتوبرکلوزیس ، به عنوان آنتی ژن در شناسایی بیماری یون در تست الایزا با غلظت 1 ‭g/ml ‬استفاده شد. مرز بین نمونه های سالم و آلوده ‭ (Cut off value) ‬با کنترل مثبت و کنترل منفی برابر ‮‭1/17‬ تعیین گردید. مجموعا تعداد ‮‭160‬ نمونه مجهول با استفاده از الایزای طراحی شده بررسی گردید ومورد مقایسه با الایزای تجاری قرار گرفت، که این سیستم دارای حساسیت %‮‭87‬ و ویزگی %‮‭100‬ محاسبه شد. با توجه به نتایج بدست آمده در این تحقیق، از الایزای طراحی شده توسط آنتی ژن ‭Kd‬‮‭34‬ پاراتوبرکلوزیس برای تشخیص بیماری یون در مرحله تحت کلینیکی می توان استفاده نمود . کلیدواژه:مایکوباکتریوم اویوم زیر گونه پاراتوبرکلوزیس،پروتیین ایمونودومیننت( ‮‭34‬‭P) ‬،الایزا

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.