پایش و بررسی عملکرد سازه های آبگیری و پخش در ایستگاه تحقیقاتی پخش سیلاب بر آبخوان پسکوه سراوان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمدصادق جلال الدینی کرکی

عبدالرسول شفیعی دستجردی

ابراهیم سیدی

عبدالمجید فروغی

چکیده

در این پژوهش سازه های مختلف آبگیری، پخش و توزیع سیلاب در چهار فاز از عرصه ایستگاه تحقیقاتی پخش سیلاب بر آبخوان سراوان مورد پایش قرارگرفته اند. دو هدف اساسی در این پژوهش مورد توجه بوده، یکی جمع آوری داده ها به صورت خام جهت انجام طرح های تحقیقاتی آتی، که اساس معنای پایش می باشد و در طرح ها و برنامه های بلندمدت اجرایی و تحقیقاتی کاربرد خواهد داشت و دیگری تحلیل مقدماتی داده ها به منظور طراحی واجرای بهتر این سازه ها متناسب با شرایط توپوگرافی و اقلیمی منطقه، که در برنامه های کوتاه مدت در طرح های اجرایی آتی (طرح های غیرتحقیقاتی) بکار گرفته شود. در این بررسی، عملکرد سامانه پخش سیلاب از نظر سیستم های آبگیری، کانال آبرسان، نحوه توزیع و پخش سیلاب در عرصه، از طریق نصب وسایل اندازه گیری مورد پایش قرار گرفته است. با توجه به کمبود سیلاب های مورد برازش در طول دوره طرح، برخی اشکالات سامانه تحلیل شده است. ولیکن سامانه و سیستم های مناسب برای ایستگاه و منطقه، در حد اطلاعات موجود معرفی شده است. آنچه که از این پایش حصول شده، بر دو فرضیه اساسی شبهه وارد می نماید: 1- اساسا سیلاب طراحی سامانه های پخش سیلاب مشمول چه دوره هایی می شود؟ 2- آیا استفاده از بندهای انحرافی در جریان های سیلابی خشک رودهای عریض مناسب تر است یا سازه های دیگر؟ یکی از مهم ترین نتایجی که از این طرح حاصل شده است، عدم نیاز به کانال انتقال می باشد. یا به عبارت دیگر در این طرح و در این منطقه، بهتر می بود که در زمان طراحی گزینه حذف کانال انتقال از طرح، و آبگیری هر یک از فازها از رودخانه روتک نیز تحلیل فنی اقتصادی می شد. همچنین وضعیت سیلاب گیری حاکی از عدم دقت روش های متداول برآورد هیدرولوژی در منطقه است بنابراین پیشنهاد می گردد این روش ها مورد بررسی قرار گیرند. لغات کلیدی سامانه های پخش سیلاب پایش - سازه های هیدرولیکی بند انحرافی کف بند سیلاب

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.