بررسی میزان شیوع بیماری پاراتوبرکولوزیس گوسفندی در شهرستان سرخس و انگشت نگاری ژنومی سویه های جداشده با استفاده از ‭RFLP IS900‬

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1092996
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 291
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمد سیدین قناد

محسن فتحی نجفی

سعید بکایی

رضا طرقی

محمد رشتی باف

چکیده

مایکو باکتریوم آویوم تحت گونه پاراتوبرکولوزیس که به اختصار مایکو باکتریوم پاراتوبرکولوزیس نامیده می شود، موجب نوعی عفونت و انتریت گرانولوماتوزی مزمن در طیف وسیعی از حیوانات بویژه نشخوارکنندگان اهلی و وحشی می گردد ، بطوریکه در این حیوا نات عفونت حاصل از این باکتری را ا صطلاحا" بیماری یون می نامند ،که عفونتی است پیشرونده ، مزمن و غیر قابل درمان ، به حدی که حتی به داروهای ضد سل نیز پاسخ نمی دهد . عامل مسبب بیماری باکتری است میله ای، کوچک، گرام مثبت، اسید پایدار، داخل سلولی، کند و سخت رشد( بویزه سویه های گوسفندی ) است . این باکتری می تواند تا یکسال در محیط زنده بماند . در مقایسه با سایر روش ها منابع معتبرکشت مدفوع را به عنوان بهترین روش در تشخیص این باکتری در دام مبتلا معرفی می نمایند. در این مطالعه نمونه گیری مشابه تکنیک ‭Rapid epidemiological survey ‬که کاربردهای فراوانی دارد با توجه به اینکه احتمال میزان شیوع در مناطق مختلف جغرافیایی استان متفاوت(‮‭30‬%- %‮‭15‬)است و از طرف دیگر جهت پایین آوردن میزان تورش و نژدیکی ساختار نمونه به ساختار جمعیت از روش نمونه گیری خوشه ای ‭Cluster random sampling ‬استفاده شد. تمامی نمونه های مدفوع روی چهار محیط هرالد حاوی و فاقد مایکوباکتین همراه با نمونه کنترل مثبت سویه گاوی کشت داده شدند و بمدت ‮‭11‬ ماه ‮‭3200‬ لوله آزمایش داخل انکوباتور ‮‭37‬ درجه گرمخانه گذاری شدند. پس از پایان دوره گرمخانه گذاری روی هیچ یک از محیط های کشت رشدی مشاهده نشد، اما در مقابل سویه های باکتری کنترل مثبت رشد کردند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.