مطالعه به منظور بدست آوردن شرایط مطلوب پرورش میگوی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1092955
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

عباس متین فر

مختار حق نجات

مهراب بنافی

غلامحسین فقیه

کاووس خورشیدیان

شهرام دادگر

جلیل معاضدی

علی اکبر صالحی

شاهرخ مزرعه

چکیده

در خلیج فارس و دریای عمان ‮‭17‬ گونه میگو وجود دارد ، که سه گونه آن از نظر درشتی جثه ، پراکنش وفراوانی مورد بهره برداری اقتصادی قرار می گیرند . از شروع فعالیت های تحقیقاتی برروی تکثیر وپرورش میگو در کشور ، تا فراهم شدن شرایط برای ترویج وتوسعه آن حدود یک دهه بطول انجامید .فعالیت های تحقیقاتی ابتدا بروی میگوی بومی ببری سبز ‭ (Penaeus semisulcatus) ‬سپس بروی گونه غیر بومی ببری سیاه ‭(Penaeus monodon) ‬ادامه یافت‭T ‬، بااستفاده از گونه سفیده هندی توسعه داده شد ودرنهایت به گونه میگوی سفید غربی که در سالهای اخیرگسترش و مقبولیت جهانی فراوانی یافته ،رسیده است پروژه های تحقیقاتی متعددی بروی دو گونه میگوی بومی ببری سبز که بیشترین پراکنش در آبهای بوشهر دارد ، ومیگوی بومی موزی که بیشترین فراوانی در آبهای هرمزگان دارد ،طی سالهای گذشته انجام شده است . نتایج این پروژه های تحقیقاتی برروی این گونه ها که در مراکز تحقیقاتی جنوب کشور انجام شده است ،دستمایه این مطالعه قرار گرفته است . گرچه ذخایر طبیعی خوبی از گونه های مزبور برای تا مین مولد وتولید بجه میگو در دسترس میباشد ، اما پاره ای شاخص های برتر گونه های غیر بومی (بویژه میگوی وانامی ) که باعث افزایش بهره وری وبازده اقتصادی میگردد ، فرصت وارد شدن گونه های بومی را در چرخه تولید گرفته است . واژه های کلیدی : میگوی ببری سبز ،میگوی موزی ، خلیج فارس ،آبزی پروری ،میگوی وانامی .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.