آنالیز کروموزومی گاومیش بومی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1092706
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

علیرضا ترنگ

آزاده جوادی تکلیمی

رامین صیقلانی

رحیم عصفوری

مهدی موسوی

چکیده

مطالعه سیتوژنتیک به منظور بررسی ساختار و ترکیب کروموزومی سلول است در این علم کروموزوم ها با استفاده از تکنیک های نوار بندی مانند نوار بندی ‭G ‬و سایر تکنیک های نوار بندی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. برای تهیه نمونه های خون ‮‭10‬ فرد (5 نر، 5 ماده) از گاو میش های آذری، مازندرانی و خوزستان ( از 5 استان اردبیل ، آذربایجان غربی و شرقی ، گیلان ، مازندران و خوزستان) بطور تصادفی انتخاب گردید. به منظور تهیه گستره های متافازی، نمونه های خون اخذ شده در محیط کشت داخل انکوباتور به مدت ‮‭72‬ ساعت کشت شدند. پس از توقف تقسیم سلولی و چندین مرحله اضافه کردن محلول تثبیت کننده، از هر نمونه چندین لام تهیه شد. سپس لام ها به منظور نواربندی G، در انکوباتور به مدت 5 روز قرار گرفتند. پس از انجام نواربندی ‭G ‬و رنگ آمیزی لام ها، در زیر میکروسکوپ، از هر نمونه ‮‭15‬ گستره متافازی مورد بررسی قرار گرفت و از مطلوب ترین متافازها عکس برداری به عمل آمد. تهیه کاریوتایپ و هومولوگ بندی کروموزوم ها، با استفاده از الگوی نوارها در نواربندی ‭G ‬و مطابقت آن با الگوی نوارها در ایدیوگرام گاومیش رودخانه ای، و همچنین با استفاده از نتایج حاصل از نرم افزار ‭Micromeasure‬‮‭3.3‬ صورت گرفت. علاوه بر این، تقسیم بندی کروموزوم ها بر حسب محل سانترومر براساس الگوی لوان انجام شد. تعداد کروموزوم ها در گاومیش آذری ، مازندرانی ، گیلان و اردبیل و گاومیش خوزستان ‮‭50‬=2‭n ‬بود، بنابراین تمام این گاومیش ها جزو گاومیش های رودخانه ای طبقه بندی شدند. از این ‮‭25‬ جفت کروموزوم، ‮‭24‬ جفت کروموزوم های اتوزومی و 1 جفت کروموزوم جنسی بودند. 5 جفت کروموزوم اول، ساب متاسنتریک، و تمامی ‮‭19‬ جفت کروموزوم اتوزومی دیگر تلوسنتریک بودند. کروموزوم های جنسی از نوع تلوسنتریک بوده و کروموزوم ‭X ‬بزرگ ترین تلوسنتریک بود. کلمات کلیدی: گاومیش ایران ، کروموزوم، کاریوتیپ، نوار بندی ‭G

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.