ارایه الگوی مناسب عمل آوری و نگه داری جلبک های دریایی استان بوشهر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1092449
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمود دشتی زاده

مجتبی زاهدی فر

ابراهیم قاسمی

محمدهادی صادقی

فیروز عسکری

چکیده

این آزمایش به منظور بهینه سازی نحوه سیلو کردن جلبک های دریایی سواحل استان بوشهر و تعیین ارزش غذایی سیلاژ آنها در جیره غذایی گوسفندان بومی انجام شد. دو گونه جلبک غالب منطقه (گونه های گراسیلاریا و سارگاسوم) به طور جداگانه همراه با کاه گندم و خرمای ضایعاتی، سیلو شدند. پس از گذشت یک ماه میزان ماده خشک، پروتیین خام، خاکستر، ازت آمونیاکی، ‭pH ‬و کل اسیدهای چرب فرار نمونه های سیلاژ تعیین گردید. نتایج نشان داد که میانگین ‭pH ‬سیلاژها نسبتا بالا بوده و برای جلبک سارگاسوم ‮‭5/72‬ و برای جلبک گراسیلاریا ‮‭5/23‬ بود. بنابراین، روش عمل آوری در جهت عمل آوری با سطوح مختلف اوره (1،2،3 و 4 درصد) و دوره های مختلف زمانی،‮‭2 1‬ و 3 ماه هدایت شده در پایان دوره، درصد پروتیین و خصوصیات ظاهری و میزان کپک ارزیابی شد. گراسیلاریای غنی شده با 4 درصد اوره دارای ‮‭17/84‬ درصد پروتیین خام بوده و از نظر خصوصیات ظاهری بهترین گروه آزمایشی شناخته شد. میانگین درصد گوارش پذیری ماده خشک، ماده آلی، پروتیین خام، چربی خام، انرژی خام، دیواره سلولی و دیواره سلولی منهای همی سلولز برای جلبک گراسیلاریای حاوی 4 درصد اوره و پس از یک ماه عمل آوری به ترتیب ‮‭68/86‬ ، 6/،‮‭4 50‬/،‮‭98 82‬/،‮‭96 30‬/،‮‭40 49‬ و ‮‭21/75‬ بود. نتایج نشان داد که غنی سازی جلبک گراسیلاریا با اوره و استفاده از آن ها در تغذیه دام مناسب می باشد. کلید واژه ها: جلبک دریایی، گراسیلاریا، سارگاسوم، عمل آوری، ارزش غذایی، استان بوشهر

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.