شبیه سازی CFD پروور دو جهته جهت پیش بینی دقت عملکرد جریان سنج های صنعتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی کاربرد CFD در صنایع شیمیایی
  • کد COI اختصاصی: NCFDACCI03_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسن هاشم آبادی

آزمایشگاه تحقیقاتی CFD، دانشکدهی مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایر

مجید قمری

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه ماهشهر، دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

در این مطالعه شبیه‌ سازی عملکرد پروور لوله ای دو جهته، در سرعت های m/s 3 و2 برای نفت سفید و دو نوع نفت خام به منظور پیش‌بینی میتر فاکتور (ضریب تصحیح جریان سنج)، با استفاده از روش های مبتنی بر دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) مورد بررسی قرار گرفته است. بدلیل شرط مرزی متحرک، از مش‌های متحرک در میدان جریان استفاده شده است. در مرحله اول شبیه سازی، از لوله ی پروور بدون توپک برای داشتن جریان کاملاً توسعه یافته در بخش کالیبراسیون استفاده شده است، سپس شبیه سازی به همراه توپک با حفظ شرایط مرحله اول صورت گرفته است. برای دستیابی به کمترین خطای ممکن، از مدل های آشفتگی k- و k- برای شبیه‌سازی اغتشاش در جریان استفاده شده است. جهت اعتبار سنجی نتایج شبیه‌سازی، ضریب اصطکاک بدست آمده برای جریان، با روابط تجربی مقایسه شده است. پروفایل های سرعت برای مقطع خروجی لوله و اطراف توپک رسم شده است. نتایج نشان میدهد در مدل ایجاد شده تغییرات عدد رینولدز تاثیری روی میتر فاکتور بدست آمده ندارد. در این مطالعه توانمندی شبیه سازی های CFD در تحلیل فرآیندهایی که نیاز به استفاده از مش دینامیک دارند به خوبی نشان داده شده است. همچنین نتایج نشان میدهد که میتوان با هزینه کمی عملکرد پروورها که از اهمیت ویژه‌ای در صنعت برخوردارند و همینطور طراحی آنها، تعیین مکان مناسب آشکارسازها و سایر موارد، از شبیه سازی CFD استفاده کرد.

کلیدواژه ها

دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)، میتر فاکتور، پروور لوله ای، کالیبراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.