بررسی عوامل موثر بر پذیرش جایگزینی کاشت ارقام زودرس و میان رس ذرت پس از گندم در شهرستان های مرودشت و داراب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1092145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

دادگر محمدی

افشار استخر

فرزاد فریود

چکیده

تکنولوژی به عنوان دانشی که توسط بشر برای افزایش تولید مورد استفاده قرار می گیرد، نقش اساسی در فرآیند توسعه اقتصادی ایفا نموده و مخصوصا در بخش کشاورزی تولید را به سرعت افزایش می دهد. ارقام مختلف بذر، کودهای شیمیایی، ماشین آلات کشاورزی و روش های بهتر شخم و آبیاری نمونه هایی از تکنولوژی در کشاورزی هستند. تنها وجود تکنولوژی در یک کشور نمی تواند به اهداف مورد نظر سیاست گزاران کمک نماید، بلکه مسیله مهم تر آن است که این تکنولوژی توسط زارعین پذیرفته شود و مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین بررسی عوامل موثر بر پذیرش تکنولوژی توسط زارعین، از دیرباز مورد توجه اقتصاددانان کشاورزی بوده است. در مطالعه حاضر عوامل موثر بر پذیرش ارقام زودرس و متوسطرس ذرت توسط زارعین مورد مطالعه قرار گرفته است. برای این منظور از مدل لاجیت استفاده گردید. برای برآورد ضرایب رگرسیون با کمک روش کلاسیک و از نرم افزار ‭limdep‬‮‭0.7‬ استفاده گردید. آمار و اطلاعات مورد نیاز از ‮‭156‬ نفر از تولیدکنندگان ذرت در شهرستان های مرودشت و داراب که از مناطق اصلی تولیدکننده ذرت در استان فارس هستند با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای جمع آوری گردید. نتایج حاصل از برآورد مدل ها نشان داد که عواملی نظیر سطح زیرکشت، سطح تحصیلات زارع، شرکت در کلاس های ترویجی، نوع مالکیت و دسترسی به ارقام زودرس و متوسطرس در جهت مثبت و متغیرهای عملکرد در واحد سطح، هزینه بذر، سن کشاورز و دسترسی به آب در جهت منفی احتمال استفاده از تکنولوژی مورد بررسی را تحت تاثیر قرار می دهند. واژه های کلیدی: پذیرش تکنولوژی، مدل لاجیت، ذرت، استان فارس

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.