بررسی اثرات تراکم و تغذیه بر عملکرد دانه و برخی خصوصیات زراعی لاین های امیدبخش سویا در کشت دوم پس از برداشت گندم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1091888
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

عباسعلی اندرخور

مهران افضلی

علی یعصوبی

چکیده

به منظور بررسی اثرتراکم بوته توام با تغذیه مناسب ، دو لاین جدید سویا با نامهای ‮‭2001‬ و‮‭2002‬ با هدف استفاده بهینه هرچه بیشتر از زمین زراعی و افزایش عملکرد دانه سویا در واحد سطح در دو آزمایش جداگانه از سال ‮‭1391‬ بمدت دو سال مورد بررسی قرار گرفتند. این پروژه با مصرف پتاسیم در سه سطح 0،‮‭100‬،‮‭200‬ کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات پتاسیم و منیزیم در دو سطح 0،‮‭200‬ کیلوگرم در هکتاراز منبع سولفات منیزیم بعنوان فاکتور اصلی(به شکل فاکتوریل) و فواصل بین ردیف ،‮‭40 30‬ و ‮‭50‬ سانتیمتر با تراکم بوته،‮‭50 66‬ و ‮‭40‬ بوته در متر مربع بعنوان فاکتور فرعی در قالب آزمایش اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار به اجرا در آمد. اثر تراکم بوته در لاین ‮‭2001‬ بر روی عملکرد دانه و تعداد کل غلاف در سطح احتمال %1 و اثرات متقابل سال در تراکم بوته و مصرف پتاسیم در تراکم بوته بترتیب برای صفت عملکرد دانه و تعداد کل غلاف تاثیر مثبت و معنی داری نشان داد. بیشترین عملکرد مربوط به تراکم بوته ‮‭30‬ سانتیمتربا میانگین ‮‭4695‬ کیلوگرم در هکتار بوده که در کلاس ‭A ‬قرار گرفت. بیشترین وزن هزار دانه مربوط به مصرف ‮‭100‬ کیلوگرم پتاسیم و ‮‭200‬ کیلوگرم منیزیم بدست آمد. درلاین ‮‭2002‬ اثر تیمار مصرف پتاسیم بر روی عملکرد دانه و تعداد کل غلاف، وهمچنین مصرف منیزیم برای صفات عملکرد دانه و وزن هزار دانه واثر تراکم بوته بر روی صفات عملکرد دانه، وزن هزار دانه و تعداد کل غلاف در سطح احتمال %1 معنی دار گشت. بیشترین عملکرد دانه مربوط به تراکم بوته ‮‭30‬ سانتیمتربا میانگین ‮‭4570‬ کیلوگرم در هکتار که در کلاس ‭A ‬قرار گرفت. بهترین اثر متقابل فاکتور مصرف دو عنصردر تراکم بوته مربوط به تیمار 0 و ‮‭100‬ کیلوگرم مصرف پتاسیم و ‮‭100‬ کیلوگرم منیزیم برای صفات عملکرد دانه، وزن هزار دانه بوده که در کلاس ‭A ‬و‭AB ‬قرار گرفتند. واژه های کلیدی: تجزیه مرکب، طول دوره رویش، سویا ، اثر متقابل، عملکرد دانه.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.