پی جویی مقاومت به علف کش دس مدیفام+فن مدیفام+اتوفوموزیت( بتانال پراگرس) در علف های هرز مزارع چغندرقند و بررسی کارایی نمونه های ساخت داخل و خارج علف کش در شرایط مزرعه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1091822
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حسین نجفی

اسکندر زند

سپیده حاتمی

چکیده

به منظور تعیین میزان کارآیی فرمولاسیون های مختلف علف کش فن مدیفام+دس مدیفام+ اتوفوموزیت (بتانال پراگرس) در مهار علف های هرز مزارع چغندرقند و همچنین پی جویی ظهور مقاومت در علف های هرز این مزارع ، آزمایشی در سال ‮‭1391‬ در دو منطقه کرج و ارومیه به اجرا درآمد. در این بررسی که با طرح پایه بلوک-های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد، میزان کارآیی چهار فرمولاسیون مختلف بتانال پراگرس شامل فرمولاسیون چینی (جیانگ سوچین، %‮‭4.27‬ ‭EC)‬، اسپانیایی (شرکت تراگوسا، %‮‭4.27‬ ‭EC )‬، ایرانی (شرکت غزال ‮‭18‬‭% EC) ‬و آلمانی (بایر، %‮‭4.27‬ ‭EC ) ‬در مهار علف های هرز پهن برگ چغندرقند مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، جهت پی جویی مقاومت در علف های هرز، آزمایشی در شرایط گلخانه اجرا و علف های هرز سلمه تره و تاج خروس تحت تیمار سمپاشی با این علف کش قرار گرفتند. بررسی جمعیت علفصهای هرز در مرحله ‮‭15‬ و ‮‭30‬ روز بعد از سمپاشی و همچنین در پایان دوره رشد و عملکرد چغندرقند از جمله صفات مورد ارزیابی بودند. بر اساس نتایج این بررسی فرمولاسیون تولیدی توسط بایر آلمان از درجه تاثیر بیشتری در کنترل علفهای هرز برخوردار بود و در بین دوزهای مصرفی نیز دوز 4 لیتر در هکتار نتیجه قابل قبولی ارایه کرد. عملکرد ریشه چغندرقند نیز در شرایط کاربرد علف کش اسپانیایی بیشتر از سایر فرمولاسیون ها بود. بررسی توده های مختلف علفهای هرز سلمه تره و تاج خروس در خصوص وجود مقاومت به علف کش بتانال پراگرس نیز حاکی از عدم وجود مقاومت در این دو علف هرز بود. در این آزمایش، رفتار توده های مشکوک و حساس مربوط به دو منطقه قزوین و آذربایجان غربی در برابر این علف کش یکسان بود. لغات کلیدی: کنترل شیمیایی، فرمولاسیون، کارآیی علف کش، علف های هرز.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.