بررسی و مقایسه عملکرد لاین های امیدبخش جو لخت در شرایط زارعین بیرجند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1091663
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محسن آرزمجو

محمدرضا اکبری

محمدرضا میرزایی

مجتبی ضیائی

محمدرضا رافتی نیا

الیاس آرزمجو

کاظم محمدپور

رضامحمد علینژاد

سعید خسروی

محمد محبیان

چکیده

یکی از عوامل موثر در افزایش تولید استفاده از ارقام مناسب و اصلاح شده می باشد. این طرح به منظور بررسی سازگاری و میزان انطباق لاین های امید بخش جو لخت و همچنین معرفی لاین های برتر در دو منطقه بیرجند و سرایان اجرا گردید. این طرح شامل 8 لاین امید بخش شامل ‮‭87-11‬‭-EH-‬‮‭7-83‬، ‭EH-‬‮‭16-83‬، ‭EH-‬‮‭5-86‬، ‭EH-‬‮‭8-85‬، ‭EH-‬‮‭19-85‬، ‭EH-‬‮‭8-86‬، ‭EH ‬و ‮‭87-18‬‭-EH ‬در یک آزمایش بلوک های کامل تصادفی و با 3 تکرار اجرا شد. صفاتی از قبیل تاریخ ظهور خوشه، تاریخ رسیدگی فیزیولوژیکی، طول سنبله، طول پدانکل، وزن هزار دانه، ارتفاع بوته و عملکرد دانه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد تاثیر مکان روی تمام صفات مورد بررسی به جز بر عملکرد دانه در سطح یک درصد معنی دار بود؛ اثر لاین نیز به جز بر طول سنبله بر کلیه صفات معنی دار بود. مقایسه میانگین داده ها نشان داد که بیشترین مقادیر صفات طول سنبله، طول پدانکل، وزن هزار دانه و عملکرد دانه از منطقه بیرجند به دست آمد و عملکرد دانه در بیرجند (با میانگین ‮‭2584/5‬ کیلوگرم در هکتار) به میزان ‮‭7/83‬ درصد بیشتر از عملکرد دانه در منطقه سرایان (با میانگین ‮‭2381/9‬ کیلوگرم در هکتار) بود. نتایج تجزیه مرکب در دو مکان نشان داد که بیشترین عملکرد دانه در بین لاین های جو لخت مورد بررسی با میانگین ‮‭3450‬ کیلوگرم در هکتار مربوط به لاین ‮‭83-7‬‭-EH ‬بود که تفاوت معنی داری به لحاظ آماری با لاین های ‮‭5/2924‬) ‮‭85-8‬‭-EH ‬کیلوگرم در هکتار)، ‮‭5/2590‬) ‮‭83-16‬‭-EH ‬کیلوگرم در هکتار) و ‮‭8/2574‬) ‮‭85-19‬‭-EH ‬کیلوگرم در هکتار) نداشت. واژه های کلیدی: ارقام و لاین های امید بخش جو لخت، مقایسه عملکرد

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.