بررسی مقایسه ای پرورش میگوی وانامی(Litopenaeus vannamei) با آب لب شور دریای خزر و آب شور خلیج فارس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1090858
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

رضا پورغلام

عباس متین فر

محمود حافظیه

جلیل معاضدی

منصور شریفیان

علی اکبر صالحی

حسن نصراله زاده ساروی

حمید رمضانی

محمد وحید فارابی

عبدالحمید آذری

محمود قانعی

مهدی گل آقایی

آرمین عابدیان

غلامرضا سالاروند

اسحاق علوی

خداداد شعبانی

چکیده

پرورش میگو بعنوان یکی از رشته های مهم آبزی پروری در تامین بخشی از پروتیین حیوانی مورد نیاز مردم نقش بسزایی دارد و با توجه به محدود بودن میزان صید از دریا، پرورش آن بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و درکشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بسرعت در حال گسترش است. هدف از این مطالعه تعیین بیونرماتیوهای پرورش میگوی وانامی ( ( Litopenaeus vannamei با آب لب شور دریای خزر در استان مازندران در مقایسه با پرورش آن در استان های بوشهر و گلستان و مقایسه شاخصهای پرورش این گونه با آب شور خلیج فارس و آب لب شور دریای خزر و نیز امکان سنجی معرفی یک گونه جدید آبزی پرورشی در استان مازندران بوده است. میگوی وانامی در تابستان 1391 در استان مازندران و در محل پژوهشکده اکولوژی دریای خزر با آب لب شور(ppt43/0±52/10) دریای خزر پرورش داده شد. در این بررسی پست لاروهای 12 روزه میگوی سفید غربی از استان بوشهر تهیه گردید. پس از سازگاری پست لاروها با آب لب شور دریای خزر با تراکم 35 قطعه در مترمربع دریک استخر خاکی هزار متر مربعی ذخیره سازی شد. بعد از پایان دوره پرورش(85 روز) ، متوسط رشد روزانه 037/0±31/0 گرم، میانگین وزن 71/0±11/21 گرم، ضریب تبدیل غذایی 79/0، درصد بازماندگی 73 درصد و محصول نهایی به میزان 539 کیلوگرم بدست آمد. علاوه بر تجربه سال 1391، در سالهای 1393 و 1394 نیز در طی 90 روز پرورش در استخرهای بتونی با تراکم 40 قطعه در متر مربع، میانگین وزن 20 و 18گرم و ضریب تبدیل 68/0 و 77/0 درصد بترتیب کسب شد. سپس نتایج این تحقیق با نتایج تعدادی ازگزارشهای علمی- پژوهشی در زمینه پرورش میگوی وانامی مربوط به پژوهشکده ها و مراکز تحقیقات شیلاتی درجنوب (استان بوشهر) و شمال کشور(استان گلستان) مقایسه گردید. در این مقایسه شاخصهای مهم پرورش میگو بویژه میزان شاخصهای رشد (میانگین وزن، رشد روزانه و میزان بازماندگی)، ضریب تبدیل غذایی، تولید نهایی، میزان تولید در واحد سطح و بهترین تراکم ذخیره سازی در نظر گرفته شد. بنابر این بر اساس فرضیات اولیه و نتایجی که بدست آمد ملاحطه می گردد که میگوی سفید غربی در آب لب شور دریای خزر بخوبی رشد می کند و بنظر میرسد در استان مازندران بدلیل شرایط اقلیمی بویژه شوری مناسب آب دریا، نتیجه بهتری در مقایسه با استانهای دیگر بدست می آید. کلمات کلیدی : ، میگو وانامی، دریای خزر، پرورش، خلیج فارس، آب شور، آب لب شور

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.