بررسی اثرات سن نشا بر رشد رویشی، عملکرد و برخی صفات ژنوتیپ های پیاز در استان های جنوبی کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1090494
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حامد حسن زاده خانکهدانی

یداله میرزایی

علیرضا پرکاسی

غلامعباس شاکردرگاه

غلام سعیدی

علی شهریاری

نعمت اله ابوسعیدی

چکیده

به منظور تعیین بهترین سن نشا پیاز در سه منطقه میناب (استان هرمزگان)، جیرفت (استان کرمان) و ایرانشهر (استان سیستان و بلوچستان) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار به صورت دوساله اجرا شد. بدین منظور در دو سال آزمایش در مناطق جیرفت و ایرانشهر در تاریخ های 10، 21 و 31 شهریور و 10 مهر بذر ارقام پریماورا، تگزاس ارلی گرانو، وایت گرانو، توده محلی جیرفتی و توده محلی بلوچی در خزانه کشت شدند. با توجه به دمای بالای هوا در میناب بذور در 4 تاریخ 25 شهریور و 5 و 15 و 25 مهر در خزانه کشت شدند و نشاها با سن 40 تا 70 روز به زمین اصلی منتقل شدند. سیستم کشت به صورت نواری و با استفاده از نوار تیپ آبیاری شد. به طور کلی، در ارقام مورد بررسی نشاها با سن 60 و 50 روز (به ترتیب با عملکرد 031/46 و 216/39 تن در هکتار) و در رده بعد نشاها با سن 70 روز (با عملکرد 186/45 تن در هکتار) از قابلیت مناسبی در تولید محصول پیاز برخوردار بودند. با توجه به واکنش متفاوت ارقام به سن نشا، برای ارقام پریماورا و تگزاس ارلی گرانو نشاها با سن 60 و 50 روز و برای ارقام ارلی وایت و محلی جیرفتی و بلوچی نشاها با سن 60 روز توصیه می شود.واژه های کلیدی: ایرانشهر، توده محلی، جیرفت، سوخ، میناب، هیبرید.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.