ارزیابی اقتصادی و اجتماعی پرورش ماهی در قفس در حوزه جنوبی دریای خزر (فاز مقدماتی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1090332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

عبدالحمید آذری

حسن صالحی

فرخ پرافکنده

عباس متین فر

محمد وحید فارابی

کاظم سیدی قمی

جلیل معاضدی

ابوالقاسم روحی

مهدی نادری جلودار

حمید رمضانی

مهدی گل آقائی

محمود قانعی تهرانی

غلامرضا شیرازی

کامیار غرا

شهرام بهمنش

محمود شکوریان

علی ایزدی

چکیده

این تحقیق به منظور ارزیابی اقتصادی و اجتماعی پرورش ماهی در قفس در حوزه جنوبی دریای خزر به انجام رسیده است. دریای خزر بعنوان یکی از مهمترین منابع آبی ایران محسوب می گردد، که بدلیل شرایط مناسب آب و هوایی در شمال کشور، استعداد آبزی پروری دریایی را دارا می باشد. با اجرای این طرح میتوان اذعان نمود که با توجه به انتخاب اولیه و پیشنهادی منطقه خشت سر در استان مازندران تا منطقه کیاشهر در استان گیلان با طول نوار ساحلی حدود 250 کیلومتر از عمق 20 تا 100 متر و مساحتی حدود 2027 کیلومتر مربع استعداد آبزی پروری در قفس وجود دارد. البته در اعماق بیشتر از 100 متر و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، امکان استقرار قفس و آبزی پروری دریایی نیز وجود دارد.حال با توجه به استعداد بالقوه منطقه پیشهنادی فوق الذکر در نوار ساحلی دریای خرر می توان انتظار داشت حداقل 200 سایت پرورش ماهی در قفس با استقرار 40 قفس در هر سایت و تولید 160000 تن و ایجاد اشتغال1000 نفر مستقیم و 2000 نفر شغل غیر مستقیم و در آمد 2000 میلیارد ریال سالانه ناخالص و میانگین سود خالص 40% میتوان 800 میلیارد ریال را انتظار داشت که ضمن تولید بخشی از نیاز پروتیین کشور موجب ایجاد شغل، رفاه، شکوفایی و رونق اقتصاد منطقه خواهد شد. اجرای اینگونه طرح های ملی، نیازمند استقرار مزارع پایلوت جهت نیل به اهداف: انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی، ارزیابی خطرات احتمالی، انتخاب گونه های آبزی مناسب و استفاده از سازه های مناسب قفس با توجه به شرایط اکولوژیک منطقه جنوب دریای خزر است. کلمات کلیدی: قفس،دریای خزر، فعالیت اقتصادی، سوددهی و ماهی قرل آلا

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.