تهیه بانک اطلاعاتی کامل از گونه های جانوری آبزی (بی مهره های آبزی) آبهای داخلی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1090177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

همایون حسین زاده صحافی

محمد پور کاظمی

حسین خارا

آرزو وهاب نژاد

فرحناز لک زایی

مریم فروزد

چکیده

بی مهرگان جانورانی هستند فاقد ستون مهره و یا اسکلت استخوانی مرکزی می باشند. آنها که بیش از 2/1 میلیون گونه مختلف دارند، بزرگترین گروه جانوران روی زمین را تشکیل می دهند. بیش از 97 درصد از تمام گونه های جانوری در حال حیات را بی مهرگان تشکیل می دهند. بیشتر آنها کوچک، اما دارای اشکال مختلف هستند. در این تحقیق با بررسی منابع کتابخانه ای و مرور مستندات علمی در قالب پایان نامه های دانشجویی و مقالات علمی و همچنین مراجعه به کتب چاپ شده به بررسی گونه های بی مهره در ابهای داخلی ایران پرداخته وگونه های شناسایی شده به همراه ویژگی های کلی از رده های جانوری مربوط ارایه گردیده است .نتایج بررسی ها نشان داد 3 گونه کرم حلقوی،1 گونه هیدرسان ، 11 گونه نماتد، 1 گونه نرییس،19 گونه کم تاران،56 گونه شکم پایان، 5 گونه دو کفه ای و 10 گونه دافنی در ابهای داخلی کشور شناسایی شده اند. شاخه کرم های حلقوی با دو رده ،کم تاران با 5 خانواده مهم و 3 گونه شاخص ، شاخه نرمتنان با شش رده سرپایان، شکم پایان، تک کفه ای ها ، دوکفه ایها، کیتونها و ناوپایان با بیش از 600 گونه متفاوت وجود دارند.با وجوداینکه مطالعه اندکی بر روی ساختار ژنتیکی شاخه نرمنتنان (شکم پایان و دوکفه ای ها)، کرمهای لوله ای، زالو و سخت پوستان (حشرات) در آبهای داخلی ایران صورت گرفته است لکن اطلاعات مربوط به شناخت گونه، تنوع و پراکنش آنها بسیار محدود است. نتایج حاصله در قالب گرد اوری بعنوان سندپایه برای مرحله دوم اجرای طرح در کاربرگ ها ارایه خواهد شد.کلمات کلیدی: نرمتنان ، بی مهره، ساختار ژنتیکی، آب های داخلی، ایران

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.