شناسایی عوامل موثر برنگهداری و حفاظت ایده ها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MIEAC01_575
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 997
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم عربیون

استادیار ، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران

غلامحسین عبدالله زاده

استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا میگون پوری

استادیار، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران

بهرام رضا امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران

چکیده

در علم مدیریت نوین ایده پردازی و جمع آوری ایده با روش های مختلف اهمیت دارد. با گسترش فناوری اطلاعات و ایجاد بانک های مجازی ایده حفاظت و نگهداری ایده ها ضروری است. همچنین مالکیت فکری نیز مورد توجه می باشد. جمع آوری ایده ها برای صنعت مخابرات اهمیت دارد. لذا ایجاد بستری مناسب برای نگهداری وحفاظت از ایده ها مورد توجه شرکت های ارائه دهنده خدمات مخابراتی می باشد. بر این اساس، تحقیق آمیخته (کیفی وکمی) حاضر با پایایی سه بعد نگری در پی شناسایی عوامل موثر بر نگهداری و حفاظت ایده ها در صنعت مخابرات می باشد. اطلاعات مورد نیاز فاز کیفی از طریق تکنیک گروه کانونی با خبرگان آشنا به موضوع تحقیق شامل؛ کارشناسان نظام پیشنهادها، متخصصین صنعت مخابرات، متخصصین ایده های کسب و کار و متخصصین نوآوری در پارک های علم و فناوری (30=n) و در فاز کمی،‌ از طریق تکمیل پرسشنامه توسط ارائه دهندگان پیشنهاد در نظام پیشنهادها(120=n)به دست آمده است. با استفاده از فرآیند کد گذاری مرسوم در تئوری بنیانی، متن برگرفته از نتایج گروه کانونی تحلیل شده و یافته‌های حاصل از تحلیل در یک ساختار ماتریسی، شامل کدهای باز، محوری و انتخابی تدوین شده است. براساس نتایج فوق سوالات پرسشنامه تهیه و پس از تکمیل با استفاده از نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها در دور بخش توصیفی و تحلیل ارائه شد. نتایج تحلیل داده ها با استفاد از تکنیک تحلیل عاملی بیانگر این است که عوامل تاثیر گذار (شامل؛ محیط قابل حفاظت با 43.1% واریانس، محیط باز با 25.9% واریانس، و محیط حفاظت شده با 18.7%) برای نگهداری و حفاظت ایده ها، شناسایی شده و در نتیجه، مدل نگهداری و حفاظت ایده ها در صنعت مخابرات طراحی می شود.

کلیدواژه ها

حفاظت ایده، ایده‌پردازی، مالکیت فکری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.