بررسی بکارگیری نظام ملی نوآوری در ایران، بیمها و امیدها
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
- کد COI اختصاصی: MIEAC01_533
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1380
نویسندگان
دکتری اقتصاد، استادیار دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد
عضو هیات علمی گروه مدیریت و حسابداری جهاد دانشگاهی یزد
کارشناسی ارشد اقتصاد، مدرس موسسه آموزش عالی جواد
چکیده
رویکرد نظام ملی نوآوری مدعی است که جریانهای فناوری و اطلاعات میان افراد، بنگاهها و نهادها کلید فرآیند نوآوریاند که در راستای بهبود رفاه ملی نقش بسزایی دارند. توسعه نوآوری و فناوری نتیجه مجموعه پیچیده ای از روابط میان نقشآفرینان در نظام ملی نوآوری است که شامل بنگاههای خصوصی و دولتی، دانشگاهها و مؤسسه های پژوهشی دولتی میشود. این پژوهش با هدف بررسی بکارگیری نظام ملی نوآوری به دنبال شناسایی نقاط اهرمی برای تقویت و غنیسازی عملکرد نوآورانه و رقابتگری کشور و از سوی دیگر چالشهای آن میباشد. این تحقیق با بررسی ادبیات موضوع و مطالعه تطبیقی با کشورهای دیگر، برای سنجش و ارزیابی نظام ملی نوآوری از میان چهار نوع دانش لازم، تعامل میان بنگاهها، دانشگاهها و مؤسسه های عمومی و انتشار فعالیتهای علمی و فناورانه مشترک را نسبت به اشاعه دانش و فناوری در بنگاهها از طریق محاسبه نرخ اقتباس و جذب فناوری به وسیله صنعت و همچنین تمرکز بر تحرک کارکنان فنی درون و بین بخشهای عمومی و خصوصی کاراتر ارزیابی کرده است. شکلگیری نظام ملی نوآوری کشور میتواند به سیاستگذاران کشور کمک کند تا رویکردهایی برای تقویت عملکرد نوآورانه در اقتصاد دانش محور که در برنامه چهارم توسعه ج.ا.ا به آن تأکید ویژه شده است، در پیش گیرند. همچنین رویکرد نظام ملی نوآوری، نماد بروز رویکردهای سیستمی به مطالعه توسعه فناوری است که در مقابل الگوی خطی نوآوری فعلی قرار میگیرد. در کنار این امیدها که با بکارگیری نظام ملی نوآوری محقق میشود، بیمهایی نیز از جمله نبود همکاریهای لازم بین بخشهای پژوهشی خصوصی و دولتی ایران، وجود مشکلات متعدد در همکاریهای علمی میان ایران و سایر کشورها، فقدان تحرک نیروی کار پژوهشی، نبود شبکه اطلاع رسانی علمی و فناوری در کشور، دوبارهکاریهای پژوهشی و عدم کاربردی بودن آنها، پیوند ضعیف دانشگاه و صنعت و مهمتر از همه ضعف نظام پشتیبانی از نظام ملی نوآوری کشور مطرح میشود. پیشنهاداتی همچون مشخصکردن متولی برای اجرای موفق نظام ملی نوآوری، بازنگری نظام پشتیبانی از پژوهش و توسعه بر اساس چشم انداز بیست ساله، تقویت مراکز تحقیق و توسعه در بخش خصوصی در راستای سیاست های کلی اصل 44 و ارزیابی عملکرد اجرایی مؤسسههای پژوهشی دولتی در راستای بکارگیری و اجرای نظام ملی نوآوری ارائه گردید.کلیدواژه ها
نظام ملی نوآوری، فناوری، تحقیق و توسعه، پژوهشمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.