کنترل آماری فرآیند (SPC) در بنگاه های کوچک کارآفرین؛ مزایا و چالشها
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
- کد COI اختصاصی: MIEAC01_511
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2568
نویسندگان
کارشناسی ارشد کارآفرینی دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد کارآفرینی دانشگاه تهران
عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی دانشگاه تهران
چکیده
اکثر روش های مدیریت و کنترل کیفیت بیشتر مناسب بنگاه های بزرگ و متوسط طراحی شده اند تا شرکتهای کوچک و کارآفرین، چون هزینه بالای اجرای این تکنیکها در تولید با مقیاس بالا و اندازه ی بزرگ یا متوسط بنگاه توجیه پذیر است. تکنیک SPC (کنترل آماری فرآیند) بعلت ماهیت و دقت بالای خود بسیار هزینه بر بوده و نیازمند پیگیری مداوم توسط پرسنل ویژه ومتخصص است. مقاله به بررسی چالش ها و تبیین ویژگیهای به کارگیری SPC در بنگاه های کوچک وکارآفرین می پردازد. ابتدای مقاله ادبیات SPC و مفاهیم آن مورد بررسی قرار می گیرد. سپس درخصوص نقش و جایگاه SPC در سیستم TQM بحث می شود؛ نهایتاً مسائل ویژه مربوط به کاربرد SPC در بنگاههای کوچک وکارآفرین بیان می شود. جمع بندی مقاله آن است که در بنگاههای کوچک خدماتی استفاده از -SPC چندان به صرفه نیست؛ اما در بنگاههای کوچک و کارآفرین تولیدی استفاده از SPC ضروری می نماید. به ویژه اگر بنگاه در یک زنجیره تأمین و خوشه ی صنعتی و ناگزیر از رعایت حدود بالا و پایین SPC و استفاده از تکنیک های استاندارد آن باشد؛ تا زبان کیفیت و گزارش های آن ها با گزارش ها و تکنیک های مورد استفاده توسط بنگاه مادر و سایر بنگاه های کوچک، متوسط و بزرگ عضو زنجیره تامین، خوشه یا شبکه هماهنگ باشد.کلیدواژه ها
کارآفرینی، کنترل آماری فرآیند، بنگاههای کوچک کارآفرین، بنگاههای بزرگمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.