مبانی چالش های کارآفرینی در دانشگاه های ایران و راهکارهای آن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MIEAC01_280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رضایی دولت آبادی

استادیار ، مدیریت بازرگانی ،بازاریابی

مهدی امیری

دانشجو ی کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی

محمدحسن قاسمی شوریجه

دانشجو ی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

مهدی قاسمی شوریجه

دانشجو ی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی

چکیده

در این مقاله به بررسی وضع موجود کارآفرینی در دانشگاه های ایران با دیدی انتقادی پرداخته و سعی کرده ایم تا چشم اندازی از وضعیت مطلوب را ترسیم نماییم. لذا در این نوشتار، پس از ارائه تعاریفی از کارآفرینی، سیر تاریخی آموزش کارآفرینی در جهان و ایران، دانشگاه کارآفرین و چالش های کارآفرینی در ایران در سه حوزه ساختاری و مدیریتی، عوامل مربوط به محتوا و روش تدریس و عوامل مربوط به نظام ارزشیابی به بحث گذارده شده است. روش انجام پژوهش توصیفی از نوع تحلیل اسنادی بوده و به منظور گردآوری داده های لازم جهت پاسخ گویی به سوال های پژوهش، اسناد و مدارک موجود و مرتبط با استفاده از فرم گردآوری داده ها جمع آوری و به شیوه کیفی تحلیل شده اند. یافته‌های پژوهش عبارتند از: مهمترین عوامل مربوط به حوزه ساختار و مدیریت شامل؛ تمرکزگرایی در تصمیم گیری های دانشگاهی، سبک رهبری نامناسب دانشگاهی، عدم انعطاف پذیری در حل مسائل سازمانی دانشگاه با همکاری کارکنان خلاق، عدم حمایت از فعالیت های خلاقانه و کارآفرینانه و بی توجهی نسبت به شیوه های مختلف حل مسائل، عوامل مربوط به محتوا و روش تدریس شامل؛ نظری بودن بیش از حد درس های دانشگاهی، عدم تناسب محتوای دانشگاهی با بازار کار، ضعف آموزش عالی در تجهیز اعضای هیأت علمی به اصول روان شناختی و تربیتی و شیوه های نوین تدریس، عدم توجه به پرورش خلاقیت و نوآوری در کلاس درس و عوامل مربوط به نظام ارزشیابی شامل؛ شیوه غلط ارزشیابی آموخته های دانشجویان و تکیه صرف بر آزمون های تستی بوده است.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، دانشگاه کارآفرین، چالش ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.