بررسی و شناخت ویژگی های افراد خلّاق، نوآور وکارآفرین و طراحی پرسشنامه ی خلّاقیت و کارآفرینی، بر اساس آزمون های روانشناسی صنعتی ( مطالعه ی موردی : اتاق فکر و خلّاقه ی بنیاد علمی- پژوهشی معماری و شهرسازی ایران )
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
- کد COI اختصاصی: MIEAC01_248
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1493
نویسندگان
استادیار، دکتری تخصصی مدیریت منابع انسانی (رئیس دانشکده ی مهندسی صنای
کارشناس ارشد مدیریت اجرائی -M.B.A.- دانشکده ی مهندسی صنایع و مدیریت دانشگاه
چکیده
در محیط پویای سازمان های امروزی، برخورداری از نیروی انسانی خلّاق، نوآور و کارآفرین یک مزیّت بزرگ رقابتی است، به طوری که تقریباً نمی توان سازمان معتبری را یافت که بدون واحد تحقیق و توسعه و یا اتاق فکر و خلّاقه به حیات خود در دنیای پر رقابت امروزی ادامه دهد. شناسایی منابع انسانی خلّاق و کارآفرین با استفاده از آزمون ها و مصاحبه های روانشناسی صنعتی دارای محدودیت هایی است، از جمله نشان دادن روایی و پایایی آن ها دشوار بوده و حتی دو مفسّر خبره تفسیرهای کاملاً متفاوتی از سطح خلّاقیت افراد یکسان دارند. در این پژوهش برای حل مشکل مذکور با بررسی یکی از معتبرترین آزمون های روانشناسیِ خلّاقیت و کارآفرینی سنجی به نام CREE که حاصل تحقیقات گسترده در جنرال موتورز است، پرسشنامه ای با فقط پانزده گویه طراحی شده و پایایی و روایی آن مورد آزمون قرار گرفته و تأیید شده است. این ابزار به بررسی و شناخت ویژگی های افراد خلّاق، نوآور و کارآفرین پرداخته و می تواند در بسیاری از سازمان ها به ویژه سازمان های کوچک و متوسط که برای رشد به شدّت نیازمند افراد خلّاق و کارآفرین هستند، امّا توان مالی زیادی برای استفاده از آزمون های روانشناسی صنعتی را ندارند، مورد استفاده قرار گیرد، همچنین در این پژوهش با به کارگرفتن پرسشنامه ی مذکور و جهت تأیید عملکرد آن، به بررسی و شناخت ویژگی های افراد خلّاق، نوآور وکارآفرین در بنیاد علمی- پژوهشی معماری و شهرسازی ایران پرداخته شده است.کلیدواژه ها
خلّاقیت، کارآفرینی، نوآوریمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ارتباط برند با خود در رابطه بین تجربه برند حسی و وفاداری برند
- تاثیر تجربه برند حسی بر وفاداری برند در بین مشتریان صنعت لوازم خانگی پارس خزر شهر مراغه
- تاثیر کفایت برند در رابطه بین دیجیتالی شدن برند بر عملکرد بازار برند عالیس در شهر مراغه
- بررسی تاثیر دیجیتالیشدن برند بر عملکرد بازار برند عالیس در شهر مراغه
- بررسی تاثیر توزیع کالابرگها بر بهبود اقتصاد جامعه از دیدگاه خانوارها (مطالعه موردی: دهکهای ۱ تا۷ )شهر تبریز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.