پهنه بندی حرکات توده ای با استفاده از درونیابی ویژه و درصددهی به هر یک از زیرعوامل درحوزه آبخیز دماوند

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED02_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 930
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سادات فیض نیا

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی اصغر محمدی

دانشحوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

شناخت عوامل موثردروقوع حرکات توده ای و پهنه بندی خطر حرکات توده ای از مهمترین اقدامات جهت پیشگیری و کاهش خط رات آنها می باشد .در این تحقیق ، پهنه بندی حرکا ت حرکات توده ای درحوزه آبخیز دماوند به مساحت 761 کیلومتر مربع واقع در حاشیه جنوبی رشته کوه البرز با روش درون یابی ویژه ودرصددهی به هریک از زیر عوامل انجام شد . برای این منظور ابتد ا از نقشه پر اکنش حرکات که بااستفا ده از عکسهای هوایی 1:20000 و 1:50000 و انجام بازدید صحرایی تهیه گردیده (سفیدگری 1381 ) استفاده شد . دراین نقشه 410 مورد لغزش ، 162 موردریزش ، 56 موردجریان و 26 موردجریان کانالی ودر مجموع 654 حرکت نشان داده شده است . در این تحقیق عوامل موثربروقوع حرکات توده ای : کاربری اراضی، سازند زمین شناسی، بارندگی، شیب، جهت شیب و ارتفاع تشخیص داده شده است.سپس با استفاده از نقشه پر اکنش حرکات توده ای وکمی نمودن عوامل موثردر بروز آنها ، پهنه بندی حرکات توده ای در حوزه آبخیز دماوند به شرح زیر انجام شد .ابتدا نقشه پر اکنش حرکات توده ای ، با د رصددهی به زیر عوامل هر کدام از عوامل شش گانه فوق کمی شدند.برای این منظور کلیه عوامل که به صورت کمی در آورده شده، وبه صورت یک جدول توصیفی کمی به محیطArc-viewوارد گردیدند .در اینجا کلیه 654 حرکت درحوزه با توجه به عوامل شش گانه فوق وزیر عوامل و سپس هریک از حرکات توده ای به تفکیک وارد جدول توصیفی شدند . سپس هریک از عوامل شش گانه فوق به همراه عدد کمی خود برای حرکات توده ای به صورت نقشه سلولی در آورده شدند.اینکار با استفاده از امکانات توسعه ای نرم افزار Arc-viewبه نام تحلیل مکانیSpatial Analyst انجام شد.

کلیدواژه ها

پهنه بندی خطر حرکات توده ای ، زمبن لغزش ، حوزه آبخیز دماوند، درون یابی ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.