سیلابها و خسارات ناشی از آنها در استان کرمان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED02_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرامت میجانی

کارشناس ارشد بیابان زدائی وعضو اداره مطالعات مدیریت آبخیزداری سازمان

شهرام قائم مقامیان

کارشناس اداره ارزیابی واطلاعات جغرافیایی مدیریت آبخیزداری سازمان جها

محمدرضا امینی زاده

کارشناس ارشد مدیریت آبخیزداری استان کرمان

چکیده

سیل پدیده است که دلیل عمده آن عوامل طبیعی است لیکن دخالت بشر و بهم زدن تعادل طبیعی حوضه های آبخیز وقوع این پدیده و خسارت نا شی از آنرا تشدید می کند روند صعودی وقوع سیل در کشور این موضوع را به اثبات می رساند . از عوامل موثر در افزایش سیلابها در سالهای اخیر می توان تبدیل اراضی وتخریب پوشش گیاهی و خاک ، تجاوز و خانه سازی درحریم رودخانه وشدت بارندگی های کوتاه مدت را نام برد . استان کرمان که جزء مناطق خشک و کم آب کشور محسوب می شود از مناطق سیلخیز کشور می باشد . اگرچه متوسط بارندگی سالانه آن درحدود 145 میلیمتر می باشد اما این بارشها از پراکنش زمانی ومکانی بسیار نامناسبی برخوردار بوده و طی چند بارندگی حادث می شوند آمار سیلهای استان و خسارات ناشی ازآنها از سال 1335 تا 1383 از افزایش روند سیلخیزی در این استان حکایت می کند و مردم بیشتر نواحی این استان از حداقل باران ،حداکثر خسارت را متحمل می شوند . بطوریکه سیلابهای ویرانگر همه ساله درجلو دیدگان پراز حسرت مردمی که در بیشتر مواقع سال به قطر اتی از آب نیاز مبرم دارند ، خانه وکاشانه آنها را با خود می برد و این دوگانگی و تضاد بین نیاز بسیار به آب و آسیب فراوان از همین آب ،سالیان است که دل مردم را به درد می آورد .در دوره آماری مذکور 572 مورد سیل گزارش شده که 567 نفر انسان و بیش از 253 هزار راس دام تلفات داشته و به 4753 رشته قنات ، 5015 هکتار باغ ، 87400 هکتار اراضی زراعی ، 38227 باب (واحد مسکونی و آموزشی و …) 319 حلقه چاه و غیره خسارت وارد شده است .در این مقایسه فراوانی وقوع سیلابها و خسارات ناشی از آنها در استان کرمان آورده شده است. در این مقاله فراوانی وقوع سیلابها و خسارات ناشی از آنها در استان کرمان آورده شده است .

کلیدواژه ها

سیل، استان کرمان ، خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.