بررسی عملکرد گیاه توتون در شرایط آبیاری ایده آل نسبت به شریط دیم

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 922

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERSHED02_198

تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی عملکرد گیاه توتون در شرایط آبیاری ایده آل درمقایسه باشرایط دیم طرحی درسال زراعی 84 13 درایستگاه تحقیقات توتون رشت در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در قطعات 30 متر مربعی اجرا شد. 0تیمارها عبارت بودند از ؛ 1- شاهد طبق شرایط دیم ، 2-آبیاری ایده آل تا مرحله کمی قبل از دوره گلدهی، 3-آبیاری ایده آل تا دوره گلدهی و 4- آبیاری ایده آل تا آخر دوره رشد . پس از آماده سازی زمین ،آرایش قطعات و عمل کشت در هر قطعه یک دستگاه تانسیومتر پس از کالیبره کرد ن در عمق 25 سانتیمتری خاک در وسط هر کرت کار گذاشته شد . اولین نوبت آبیاری درهمه تیمار ها به غیر از تیمار دیم بلافاصله بعد از عمل کشت صورت گرفت. و با قرائت اعداد بین 30 الی 35 سانتی بار از مانومتر تانسیومترها نوبت های دیگر آبیاری هر تیمار تعیین شد ظرفیت نگ هداری رطوبتی خاک از تفاضل نیروی مکش خاک در فشارهای1/3و15بار که با استفاده از دستگاه پرژر پلیتPressure plateانداه گیری شد تعیین گردید. مقدار آب آبیاری که درهر نوبت آبیاری به تیمارها داده می شد با کنتور آب با درجه حساسیت0/1لیتر اندازه گیری شد.در طول دوره رشد تیمار دوم 4 بار، تیمار سوم 8 بار و تیمار چهارم 13 بار آبیاری شد . نتایج بدست آمده نشان می دهد که تیمارهای آبیاری شده درمقایسه با تیمار شاهد(بدون آبیار ی) از نظر عملکرد برگ تر، برگ خشک، قیمت وزن واحد و در آمد هکتاری در سطح 5% معنی دار بوده است . تیمار آبیاری ایده آل تا آخر دوره رشداز نظر صفات فوق بترتیب با 17179 کیلوگرم، 2259 کیلوگرم، 12098 ریال و 27392566 ریال در گروه اول و تیمار شاهد با 9232 کیلوگرم، 1133 کیلوگرم 3900 ریال و 4445400 ریال درمقایسه با تیمارهای دیگر در گروه آخر قرار دارد

نویسندگان

محمدحسن بیگلویی

استادیار دانشگاه گیلان

محمدحسین اسیمی

محققین بخش آگرونومی مرکز تحقیقات توتون گیلان

علیرضا جبارزاده

محققین بخش آگرونومی مرکز تحقیقات توتون گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بای بوردی، محمد. 1379 اصول مهندسی آبیاری .جلد اول روابط ...
  • بیگلوی، 0.، ح0 1382 _ تاثیر برنامه ریزی آبیاری بر ...
  • علیزاده، امین. 1383 اصول طراحی سیستمهای آبیاری، چاپ پنم، انتشارات ...
  • علیزاده، امین. 1383 رابطه آب وخاک و گیاه. چاپ چهارم ...
  • Doorenbos; S.A., N.Kassam.1 986.yield Response to water, FAOIrrigation and Drainage ...
  • نمایش کامل مراجع