اثر زمان آبیاری بر عملکرد و کیفیت انگور رقم سفید بی دانه در منطقه قزوین

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED02_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2021
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کریمی

عضو هیات علمی مرکز تح

حسن محمودزاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

چکیده

با هدف بررسی اثر زمانها ی آبیاری بر عملکرد و کیفیت انگور رقم سفید بی دانه، در سیستم هدایت سنتی ایران ،آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار در ایس تگاه تحقیقات انگور تاکستان در دو سال متوالی 1383 و 1384 انجام شد . تیمارها شامل : تیمارA شاهد ، تیمار آبیاری در 4 مرحله فنولوژیکی (زمان تشکیل گل آذین، بستن میوه، رشد حبه ها و مرحله رنگ گیری میوه ) و تیمار D و C به تر تیب آبیاری با فواصل زمانی 20 و 30 روز پس از ظهور گل آذین تا رسیدن میوه بودند. مقدار آب مورد نیاز در هر بار آبیاری در تمام تیمارها بر اساسجدول نیاز آبی انگور در تاکستان و با توجه به فاصله بین دو آبیاری تعیین و بصورت نشتی با کنتور اعمال شد مساحت هر کرت آزمایشی 120 متر مربع، تاکها 6 ساله و فواص ل کشت آنها2×4 بودند . میزان عملکرد و صفات کمی وکیفی میوه شامل طول ، قطر و وزن حبه ها در هر خوشه، طول ، عرض و وزن خوشه، اسیدیتهTSS و نسبت قند به اسیدیته یادداشت گردید . تجزیه واریانس داده ها با نرم افزارMSTATC انجام شد و مقایسه میانگی نها با آزمون LSD صورت گرفت. نتایج در طی دوسال آزمایش نشان داد که اثر زمان آبیاری بر صفات مورد مطالعه متفاوت بوده و تیمار آبیاری بر اساس مراحل فنولوژیکی رشد و نمو انگور از نظر افزایش عملکرد و بهبود صفات کیفی نسبت به سایر تیمارها نتیجه بهتری داشته است.

کلیدواژه ها

زمان آبیاری، تاکستان، مراحل فنولوژیکی، نیاز آبی انگور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.