آنالیز ناحیه ای رسوب معلق در حوضه آبخیز دریاچه نمک به منظور تعیین رسوب حوض ههای فاقد ایستگاه

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED02_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1097
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین پورمتین

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

علی اکبر داودی راد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

حشمت اله اقارضی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

ابوالفضل نجیمی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

چکیده

تولید رسوب حوضه های آبخیز می تواند به عنوان شاخص مستقیم در اندازه گیری فرسایش اراضی بالا دست به کار رود. با استفاده از معادلات رگرسیونی م یتوان تولید رسوب حوض ههای آبخیز فاقد ایستگاه را برآورد کرد. لذا تحقیق حاضر در همین راستا در حوزه آبریز دریاچه نمک انجام شد.به جهت تعیین رسوب معلق و محلول ویژه حوضه آبریز دریاچه نمک, 21 ایستگاه رسوب سنجی با دوره آماری 23 سال انتخاب گردید و با توجه به آمار میزان مواد معلق و محلول و همچنین دبی آب هر ایستگاه رسوب معلق و محلول ویژه زیر حوضه های شاخص منطقه بر حسب تن در کیلومتر مربع در سال تعیین گردید . در حوضه های بالادست ایستگاهها 30 ویژگی بعنوان عوامل موثر درتولید رسوب به دست آمد و تجزیه و تحلیل فراوانی رسوب معلق در منطقه نیز با استفاده از آمار رسوب ویژه معلق 21 ایستگاه رسوب سنجی انجام شد.در خصوص تعیین مدلهای برآورد رسوب معلق و محلول حوضه آبریز دریاچه نمک, در بررسی آنالیز ناحیه ای و تعیین مناطق همگن, ابتدا بر اساس روش آماری تجزیه و تحلیل عاملی از بین 30 متغیر اصلی زیر حوضه ها, متغیرهای اصلی تعیین و با توجه به روش تجزیه و تحلیل خوشه ای گروه های همگن مشخص و صحت گروهها توسط روش تجزیه و تحلیل متمایر کننده مورد تایید قرار گرفت. آنگاه توسط رگرسیون چند متغیره، معادلات رگرسیونی برآورد کننده رسوب برای هر کدام از گروههای همگن ارائه شد.

کلیدواژه ها

رسوب معلق، محلول ویژه، ایستگاه رسوب سنجی، مناطق همگن، رگرسیون چند متغیره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.