بررسی آثار عوامل اکولوژیک بر استقرار پوشش گیاهی به کمک برخی روشهای آنالیز چندمتغیره
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
- کد COI اختصاصی: WATERSHED02_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2834
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه تهران
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت
کارشناس ارشد آبخیزداری جهاد کشاورزی استان کرمان
کارشناس ارشد آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
چکیده
شناخت جوامع گیاهی و موثرترین فاکتور اکولوژیک حاکم بر آنها یکی از مهمترین مسائل مدیریت مراتع می باشد که در دهه های اخیر مورد توجه واقع شده است.پژوهش حاضر به منظور شناخت و درک روابط اکولوژیک پوشش گیاهی مراتع ییلاقی منطقه هیکوه واقع در ارتفاعات حوزه آبخیز تجن از البرز میانی، انجام شد که در این راستا جهت شناخت بهترین روش فیتوسوسیولوژی، نتایج دو روش رسته بندی قطبیPO) و آنالیز مؤلفه های اصلیPCA) بعلاوه آنالیز خوشه ای به روش واردز با هم مقایسه شدند. پس از پیمایش صحرایی، نمونه برداری از درصد پوشش گیاهی با رولوه به صورت سیستماتیک – تصادفی انجام گرفت و اندازه رولوه ها با روش سطح حداقل و تعداد رولوه ها با روش آماری محاسبه شدند. به منظور آنالیز پوشش گیاهی منطقه ، دندروگرام میانگین در صدپوشش رولوه های هر جامعه و زیر جامعه گیاهی به روش واردز (که روشی تجمعی از آنالیز خوشه ای است) با شاخص تشابه مربع اقلیدوسی، رسته بندی به روش آنالیز مؤلفه های اصلی بر اساس ضریب ماتریس کوواریانس و رسته بندی به روش قطبی بر اساس ماتریس تشابه چکانووسکی در محیط نرم افزاریSPSS بررسی شد. نتایج آنالیز خوشه ای به روش واردز نشان داد که در منطقه مطالعاتی چهار جامعه و سه زیر جامعه گیاهی در خط تقاطع با سطح تشابه99/5 درصد و اتحادیه گیاهی منطقه در سطح تشابه 75 درصد قابل تشخیص است.نتایج رسته بندی نشان داد عامل ارتفاع و جهت مؤثرترین فاکتورهای اکولوژیک حاکم بر منطقه می باشند و پیشنهاد می شود برای مطالعات جامعه شناسی گیاهی مناطق صعب العبور و بالادست از روش PCA کمک گرفته شود.کلیدواژه ها
آنالیز چند متغیره، آنالیز خوشه ای، اکولوزی، فیتوسوسیولوژی،رسته بندی قطبی، روش آنالیز مولفه های اصلیمقالات مرتبط جدید
- Synergizing Urban Flood Risk Management with AdvancedWater Technologies in a Warming Climate
- بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر مدیریت خطر سیلاب حوضه آبریز رودخانه کن
- بررسی اثر دبی با دوره بازگشت های مختلف بر حریم کمی رودخانه (مطالعه موردی : حوضه آبریز ده بالا و طزرجان)
- Statistical analysis and numerical simulation of the turbulent flow inopen channels
- تحلیل عدم قطعیت پارامترهای مدل شبیه سازی کیفی آب رودخانه با استفاده از الگوریتمDREAM
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.