ارزیابی تلفات انرژی در سرریزهای پلکانی در رژیم ریزشی و غیر ریزشی
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
- کد COI اختصاصی: WATERSHED02_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1430
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و عضو باشگاه پژوهشگران جوان
ا ستادیار دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
سرریز پلکانی متشکل از پله هایی است که از نزدیکی تاج سرریز شروع شده و تا پاشنه آن ادامه دارند . در سالهای اخیر گسترش مصالح جدید ساختمانی از جمله بتن غلطکی و توریسنگ و استفاده از آنها در ساخت سرریزهای پلکانی باعث کاربرد بیشتر این سازه شده است . از آنجا که پله های ایجاد شده برروی این سرریز باعث اتلاف بیشتر انرژی جریان گردیده و این امر موجب کاهش ابعاد حوضچه آرامش پایین دست میشود، این سازه مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است . جریان در یک سرریز پلکانی می تو اند به دو صورت ریزشی و غیر ریزشی صورت پذیرد. در تحقیق حاضر دو سری از داده های مربوط به مدل سرریزهای پلکانی با چهار نسبت h/lمختلف hارتفاعهر پله و l طول هر پله میباشد) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. همچنین با استفاده از نرم افزارSPSS و تکنیک رگرسیون چند متغیره روابطی برای این نوع سرریزها با شیب صاف و معکوس بدست آمده است . نتایج این پژوهش نشان می دهد که وجود پلکانها تاثیر قابل ملاحظه ای در استهلاک انرژی دارند به طوریکه با افزایش تعداد آنها به میزان قابل توجهی افت انرژی نسبی افزایش می یابد . همچنین زیاد شدن شیب معکوس پله ها در رژیم ریزشی افت انرژی بیشتری را به همراه خواهد داشت ولی در رژیم غیر ریزشی تاثیر چندانی بر روی افت انرژی نخواهد داشتکلیدواژه ها
سرریزهای پلکانی ، افت انرژی، رژیم ریزشی ، رژیم غیر ریزشیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.