بررسی اثر پتاسیم در ارتقاء کمی و کیفی چغندرقند ،کاهش مصرف نیتروژن وخطرات زیست محیطی آن درمنطقه رودشت اصفهان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 593

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_462

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

مطالعه ای به منظور مصرف بهینه نیتروژن و پتاسیم روی گیاه چغندرقند در اراضی ایستگاه تحقیقات شوری رودشت اصفهان اجرا شد 16 تیمار از ترکیب 4 سطح نیتروژن از منبع اوره شامل n1=0 و n2=80 و 50 درصد توصیه ، n3=120 و 75درصد توصیه و n4=160 توصیه براساس ازمون خاک برحسب کیلوگرم در هکتار و 4 سطح پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم شامل k1=0 و k2=125 توصیه براساس ازمون خاک k3=190 و 1/5 برابر توصیه و k4=250 و 2 برابر توصیه بر حسب کیلوگرم در هکتار در 3 تکرار به صورت آزمایش آماری فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی مورد آزمایش قرارگرفتند. بررسی آنالیز واریانس صفات کمی و کیفی چغندرقند نشان داد که اثرات متقابل نیتروژن و پتاسیم روی صفات اندازه گیری شده مانند عملکرد خشک ریشه، متوسط وزن، طول، قطر غده و درصد قند کل، درصد قند قابل استحصال، ازت مضره، پتاسیم، سدیم معنی دار نیست. مقایسه میانگین عملکرد خشک غده ( بر اساس آزمون دانکن ) در بین تیمارها نشان داد که بیشترین میانگین عملکرد در تیمارهای n160 k125 ، n160 k0 ، n80 k190 به ترتیب معادل با 14590 ، 15060 ، 14970 کیلوگرم در هکتار بوده است و از نظر آماری در گروهa قرار گرفته اند که به تبع این عملکردها، عملکرد قند کل و قند قابل استحصال نیز در این تیمارها در گروه آماریa قرار گرفتند. مقایسه میانگین سایر صفات در بین تیمارها اختلاف قابل ملاحظه ای نداشتند

نویسندگان

الهه باقی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه صنعتی شاهرود

حمید ملاحسینی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :