مطالعه اثرات سطوح مختلف تنشخشکی بهمنظور تعیین مناسب ترین دور آبیاری ذرت تابستانه در دشت ورامین

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
  • کد COI اختصاصی: SACP01_395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج اله دادی

اعضای هیئت علمی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران،

مهدی ضرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

امید نصیری قیداری

دانشجویان کارشناسی ارشد پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

غلامعباس اکبری

اعضای هیئت علمی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران،

چکیده

بمنظور بررسی اثرات تنش آبی بر عملکرد ذرت و تعیین مناسب ترین دور آبیاری گیاه ذرت تابستانه(رقم 704 SCطرحی بر پایه ی بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی شماره 3 پردیس ابوریحان دانشگاه تهران واقع در دشت ورامین با سه تیمار آبیاری پس از ابیاری 50، 100 و 150 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A با سه تکرار در سال 1388 صورت اجرا گردید. دور آبیاری مناسب بر اساس بهترین تیمار از نظر عملکرد و اجزاء آن، انتخاب و کل آب آبیاری مصرفی در دوره تعیین گردید. بر اساس نتایج این تحقیق مناسب ترین زمان آبیاری زراعت گیاه ذرت تابستانه در دشت ورامین پس از 50 میلی متر تبخیر تجمعی از تشتتبخیر کلاسAتعیین شد که معادل 15 نوبت آبیاری در طول دوره رشد می باشد. بنابراین برای حصول حدود 9 تن عملکرد دانه در هکتار، حداقل 8100 متر مکعب آب در هر هکتار مورد نیاز می باشد. با کاهش دفعات آبیاری به 10 مرتبه در تیمارT2 عملکردی حدود 5 تن در هکتار و با کاهش دفعات آبیاری به 5 نوبت در تیمارT3 نیز عملکردی در حدود 2 تن در هکتار درتیمارT3 قابل دسترسی است.

کلیدواژه ها

تنش آبی، دور آبیاری، ذرت، تشتک تبخیر،دشت ورامین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.