تاثیر نباتات پوششی و تاریخهای کاشت آنها در انواع خاکورزیها بر روی کنترل علفهای هرز کشت ذرت

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
  • کد COI اختصاصی: SACP01_387
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عقیقی شاهوردی کندی

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته زراعت

احمد توبه

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

امین دیلمی معزی

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته زراعت

علیرضا خدادادی

دانشجویان کارشناسی ارشد رشته زراعت

چکیده

از جنبههای مثبت محصولات پوششی با بکارگیری انواع شخم ، کاهش میزان علفهای هرز ، با توجه به نوع مدیریت بر روی محصولات پوششی قبل از کشت گیاه اصلی میباشد. به همین منظور در دو زمین زراعی جداگانه با توجه به نوسانات زیاد در رشد و نمو علفهای هرز ، طرحی بصورت فاکتوریل دو عاملی ، فاکتور اول: محصولات پوششی با سطوح ، شاهد (بدون پوشش گیاهی) ،ماشک گل خوشهای ، شبدر ایرانی و چاودار ، فاکتور دوم: سه نوع تاریخ کاشت گیاهان پوششی در شخم حداقل با دیسک و شخم معمولی با گاوآهن برگرداندار اجرا و ذرت به عنوان گیاه اصلی کشت گردید. نتایج نشان داد که وزن خشک و تعداد علفهای هرز به ویژه در شخم حداقل برای ماشک گل خوشهای و شبدر ایرانی نسبت به تیمارهای چاودار و شاهد بطور معنیدار کاهش یافت. علفهای هرز تاجخروس ، سلمهتره ، قیاق و توق که در زراعت ذرت غالبند توسط ماشک ، شبدر ایرانی و چاودار در شخم حداقل از نظر تعداد کاهش معنیدار داشتند ، ولی از نظر مجموع وزن خشک کل علفهای هرز توسط ماشک و شبدر ایرانی در خاکورزی حداقل نسبت به چاودار و شاهد بطور معنیدار کمتر شدند. در شخم معمولی برای چاودار پوششی ، بیشترین مقدار بدست آمد و در این نوع شخم وزن خشک و تعداد کل علفهای هرز نیز در تیمار چاودار روند کاهشی نشان داد. اثرات متقابل نباتات پوششی و تاریخ کاشت آنها در شرایط شخم معمولی تاثیر معنیداری بر روی وزن خشک و تعداد علفهای هرز نداشت

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.