نقش رهیافت توسعه مشارکتی فناوری در روش LEIA از طریق مدیریت سیستم های زراعی و دامی درتولید محصولات سالم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
  • کد COI اختصاصی: SACP01_326
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید بهادری

دانشجوی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس،

محمد چیذری

استاد دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

روش LEIAدرتوسعه مشارکتی فناوری از طریق مدیریت نهاده های کودشیمیایی، بذر مصرفی با کود حیوانی و نیروی کار با ماشین آلات نقش مهمی در تولید محصول سالم و عاری از بیماریها دارد.از آنجایی که بکارگیری روشهای موثردامداری و استفاده از ارقام بهتر محصولات زراعی منشا مهمی برای رشد بهره وری دربخش کشاورزی می باشد، ازاین رو نظامهای کم نهاده و پایدار از قبیلLEIAعلاوه برآنکه از نظر مسائل زیست محیطی مشکلات خاص نظامهای متداول تولیدی را ندارد، از نظر اقتصادی از طریق ایجاد تغییراتی همه جانبه در زمینه های مختلف روشهای زراعی،دامی و بوم شناختی نقش مهمی در تامین منافع کشاورزان ایفا می کند. دراین روشها با استفاده از فرآیندهای تشخیصی سیستم های تولید، براساس نوع خاک، اندازه مزرعه، ادغام سیستمهای زراعی ودامی، میزان بارش باران و باتوجه به متغییرهایی مانند: نیروی کار، دسترسی به زمین، دسترسی به اعتبارات، قیمت کالاها و درجه مکانیزاسیون این روشها به کشاورزان پیشنهاد می شوند. مدیریت محصول از طریق توسعه مشارکتی فناوری، سبب به دست آوردن درک جامع از مسائل مربوط به محیط زیست می شود و این امر جز از طریق رشد محصول سالم حاصل نمی شود هدف از این مطالعه معرفی تاثیر روش کاهش نهاده های بیرونیLEIA)در سیستمهای تولیدی کشاورزی با استفاده ازرهیافت توسعه مشارکتی فناوری می پردازد. درادامه این مقاله به نقش رهیافت توسعه مشارکتی فناوریPTD)درتوسعه روشهایLEIAو راهکارهای این رهیافت در کاهش نیاز به نهاده ها می پردازد. و در پایان هم به بررسی اجمالی محدودیت های عمده ای که در استفاده از تکنولوژیهای توصیه شده در این روش وجود دارد، پرداخته می شود

کلیدواژه ها

نظامهای کم نهاده و پایدار، روشLEIA ،توسعه مشارکتی فناوریPTD)،سیستمهای تولیدی کشاورزی، ادغام سیستمهای زراعی و دامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.