بررسی تاثیر مواد نانو سیلور و نانو مس در کنترل بیماریهای غربالی و لب شتری هلو

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,819

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_239

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

با توجه به آسیبها، تلفات و خساراتی که میکروارگانیسمها و آفات به محصولات کشاورزی، صنایع مختلف و محیط زیست وارد میسازند و هچنین هزینه های فراوانی که جهت پیشگیری و بهبود شرایط ایجاد شده صرف میگردد، همواره با روشهای گوناگون سعی در مبارزه با این عوامل بیماریزا بوده است. در سالهای اخیر با کشف تکنولوژی نانو و مهمترین این مواد یعنی نانوسیلور، امیدهای فراوانی جهت کم کردن مصرف مواد شیمیایی و داشتن محیط زیستی سالمتر بوجود آمده است. با توجه به اهمیت بیماریهای غربالی ولب شتری هلو و تاثیر این بیماریها در ضعف درخت، کاهش مقدار و ارزش محصول و بازار پسندی میوهها، آزمایشی با 6 تیمار شامل نانوسیلور با غلظتهای 100ppm و 50ppm نانو مس با غلظتهای 100ppm و 50ppm محلول بردو و اکسی کلرورمس در روی درختان هلو و در باغ انجام شد. سمپاشی و ارزیابی درصد وشدت بیماریها در دو مرحله صورت گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که تیمار نانوسیلور ppm100با کمترین درصد بیماری غربالی بیشترین تاثیر را در کنترل این بیماری نسبت به سایر تیمارها داشت و تیمار اکسی کلرورمس بیشترین درصدبیماری را به خود اختصاص داد. همچنین تیمارppm100نانوسیلور با کمترین میانگین شدت بیماری لب شتری هلو و تیمارهای بردو و اکسی کلرورمس با بیشترین میانگین شدت بیماری به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را در کنترل شدت بیماری لب شتری داشتند. این نتایج نشان میدهد که مواد نانوسیلور میتوانند جایگزین مناسبی برای ترکیبات شیمیایی مورد استفاده قبلی باشند

نویسندگان

عبدالرحمن عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی

فاطمه زینتی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی

سعید نصراله نژاد

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Highberg L. M. And , Ogawa J. M. 1986. ...
  • -Highberg L. M. and Ogawa J. M. 1986. Yield reduction ...
  • -Shaw, D. A., Adaskaveg, J. E., and Ogawa, J. M. ...
  • -Vijendra, K.M. and Ashok, K. 2009. Impact of metal nanoparticles ...
  • نمایش کامل مراجع