بررسی وضعیت اسیدیته و شوریکمپوست حاصل از بقایای گل رز ، لجن فاضلاب وزئولیت
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
- کد COI اختصاصی: SACP01_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1129
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناس مرکز پژوهشی کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
در کشاورزی پایدار استفاده از بقایای گیاهی و تولید کود کمپوست به عنوان راهکاری جهت استفاده بهینه از منابع توصیه شده است.اکثر گلخانه ها به همراه تولید محصول دارای زائداتی از قبیل بقایای گیاهی می باشند .بقایای سخت چوبی مانند بقایای گلخانه های گل رز وی ا هرس فضای سبز شهری به دلیل مقاومت به تجزیه زیستی چندان برای تهیه کمپوست مورد نظر نبوده وعمدتا با روشهای دیگر دفع یا سوزانده شده که مبتنی بر مصرف انرژی یا آلودگی هوا می باشد .از طرف دیگر این مواد دارای مقدار زیادی مواد آ لی و معدنی است لذا استفاده از این مواد جهت تولید کمپوست علاوه بر کاهش آلاینده های زیست محیطی و رفع معضل بقایای هرس باعث تولید کود آلی مناسب می گردد .همچنین لجن فاضلاب برای کشاورزی حاوی مواد غذایی فراوانی بوده و می تواند در فرآیند تهیه کمپوست استفاده گردد ولی دارای محدودیتهایی است . یکی از این محدودیتها احتمال شور شدن کمپوست تولیدی می باشد که با روشهایی از جمله استفاده از زئولیت می توان شوری حاصل را کنترل نمود . در این مطالعه شوری و اسیدیته کمپوست حاصل بررسی ش د و به عنوان نتیجه استفاده از زئولیت جهت تهیه این کمپوست به منظور کنترل شوری و تولید محصول سالم توصیه می شود .زئولیت طبیعی از نوع کلینوپتیلولایت میانه میکرونیزه شده از شرکت افرند توسکا و بقایای رز شامل ساقه و برگ از گلخانه ی مرکز پژوهشی کشت بدون خاک دانشگاه صنعتی اصفهان تهیه شد. لجن فاضلاب بعد از طی یک دوره 30 روزه تجزیه بیهوازی در تصفیهخانه شمال اصفهان به محل انجام منتقل شد ودر خارج از گلخانه در محلهایی که برای تهیه کمپوست آماده شده بود با بقایای گل رز با نسبت وزنی 2 به 1 مخلوط شد. سپس در محلهای جداگانه، زئولیت در چهار 10 و 15 درصد حجمی به توده اولیه اضافه شد. ، سطح صفر، 5 فرآیند تهیه کمپوست 13 هفته به طول انجامید ، هوادهی روزانه به شیوه مکانیکی انجام و رطوبت به صورت هفتگی تامین شد . قابلیت هدایت الکتریکی و اسیدیته نمونهها در عصاره 1:5 (آب مقطر: کمپوست) اندازه گیری شد. برای اندازه گیری قابلیتهدایت الکتریکی از دستگاه هدایت سنج مدل اهم متر 364 و برای اندازه گیری اسیدیته از دستگاه پ-هاش متر (مدل 620 متر اهم) استفاده شد. آزمایش در غالب یک طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد نتایج حاصله با استفاده ازنرم افزار آماری SAS و آزمون LSD در سطح معنی دار 5 درصد مورد مقایسه قرار گرفت .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.