بررسیهای جدید ایمن سازی در دکلهای حفاری

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی بازرسی و ایمنی در صنایع نفت و انرژی
  • کد COI اختصاصی: SIOEI01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2057
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان زیاری فر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

محمدامین ساعتی

لیسانس مهندسی نفت - مهندسی حفاری و استخراج دانشگاه آزاد اسلامی واحد ام

سروش زرین ابادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

رحیم صمدی

دانشجوی فوق لیسانس مهندسی شیمی-مخازن هیدروکربوری

چکیده

کار در دکلهای حفاری از خطرناکترین مشاغل دنیاست، از همین نظر بررسی ایمنی در دکلهای حفاری از اهمیت خاصی برخوردار است. از جمله حوادث در دکلها میتوان به بی احتیاطی کارکنان، عدم آموزش صحیح و استفاده نکردن از وسایل ایمنی اشاره کرد. حوادث بیشتر به خاطر بی احتیاطی کارگران در دکلها اتفاق میافتد و با رعایت یکسری استانداردهای ایمنی و دستورالعملهای موجود در دکلها بیش از 90 درصد حوادث قابل پیشگیری میباشد. خود بررسی ایمنی در دکلها را میتوان به دو بخش ایمنی در برابر حوادث فیزیکی و حوادث شیمیایی تقسیم بندی کرد. حوادث فیزیکی به ترتیب بر روی اعضای پا، سر و دست بیشتر اتفاق میافتد. با ایمن کردن این اعضا توسط لباس هایی که با استانداردهایANSI و NIOSH مورد تایید قرار گرفتهاند، میتوان در حدود 79 درصد از وقوع این نوع حوادث پیشگیری کرد. حوادث شیمیایی توسط محیط صورت میپذیرد که پخش گازهای سمی در هوا مهمترین و اصلیترین عامل این نوع حوادث میباشد. مهمترین گاز خطرناک موجود در دکل ها گازH2S است. افراد در سر دکلها را میتوان با ماسکهای استاندارد مخصوصی که توسط شرکت های خارجی استاندارد تولید میشود، در مقابل این گازها ایمن کرد. تاکنون در ایران ایمن سازی افراد در حفاری چاههای نفت و گاز در مقابل حوادث شیمیایی مورد بررسی قرار نگرفته است، با بررسی این موضوع در این مقاله امید است تا افراد حفار در سر دکلهای حفاری از تمامی جهات در مقابلحوادث ایمن شوند.

کلیدواژه ها

ایمنی، دکل های حفاری، حوادث شیمیایی، گازH2S ،حوادث فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.