بررسی خمشسه نقطهای با استفاده از شبیه سازی اجزای محدود معیارهای آسیب نرم و برشی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: RCME01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم قاسمی پیربلوطی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهرکرد

مهدی سلمانی تهرانی

استادیار، دانشگاه شهرکرد

مجید فلاحی پناه نجم اباد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهرکرد

چکیده

ورقها از جمله ساختارهای هستندکه در سازههایی مکانیکی وماشینهای فراوانی کاربرد دارند و ایجاد خمش در ورق یکی از اجزای اصلی فرآیندهای شکلدهی رایج در صنعت مانند شکلدهی غلتکی است و به دلیل تنشهای خاص و موضعی، این فرآیند با مشکلات خاص خود مواجه است. تاکنون پژوهشهای زیادی به منظور شبیه سازی این فرآیند و پیش بینی مشکلات و محل وقوع آنها در روی ورق در حال فرم گیری انجام شده است. در این پژوهش شبیهسازی اجزای محدود فرآیند خمش سهنقطهای با استفاده از دو معیار شروع آسیب نرم و برشی 1 مکانیک آسیب پیوسته 2 بررسی میشود. همچنین در این پژوهش تغییرات خواص ماده با رشد آسیب در حین خمش در نظر گرفته و شروع ترک، آسیب در ضخامت ورق و نیروی شکلدهی با استفاده از دو معیار نرم برشی بررسی شد. نتایج بهدست آمده با شبیهسازی همبلی و دیگران با استفاده از معیار ریس و تریسی مقایسه شد[ 1] و مشخص شد که نتایج با یکدیگر مطابقت دارد. از طرفی با توجه به برخی ویژگیهای آسیب مثل تمرکز محلی آسیب [ 2] ، معیار شروع آسیب برشی برای پیشبینی شروع ترک در ورق، در مقابل معیار شروع آسیب نرم نتایج بهتری به دست میدهد و نتایج حاصل از شبیهسازی برای نیروی شکلدهی با استفاده از معیارهای آسیب با نتایج تجربی انطباق بیشتری دارند. نیروی شکلدهی در مقایسه با شبیهسازیهای معمول بدون معیار آسیب، بعد از شروع آسیب در ورق حدود 35 % افت پیدا میکند. آزمایشات نشان میدهد تار خنثی دقیقا در وسط ورق قرار نمی- گیرد و در عوض تا حدی به سمت سطح داخلی خم حرکت میکند 3]. شبیهسازی با استفاده از معیار آسیب نشان میدهد محل تار ] خنثی بیش از آن که شبیهسازی بدون استفاده از معیار آسیب پیش- بینی میکند به سمت سطح داخلی خم حرکت میکند

کلیدواژه ها

مکانیک آسیب پیوسته- معیار شروع آسیب نرم و برشی- خمش سهنقطهای- اجزای محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.