کاهش حجم و پتانسیل خطر پسماند Spent catalystواحد B1مجتمع پتروشیمی امیرکبیر به روش فیزیکی و شیمیایی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش ملی مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی
- کد COI اختصاصی: PASAB01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1098
نویسندگان
کارشناس ارشد محیط زیست شرکت پتروشیمی امیرکبیر ، سازمان منطقه ویژه اق
دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه ، شرکت پتروشیمی امیرکبیر
چکیده
پسماند مایعSpent catalystواحد B1 بعلت ترکیبات هیدروکربنی فرار دارای پتانسیل بالای اشتعال بوده و نگهداری و جابجایی آن بسیار خطرناک است . ترکیبات این ماده شامل Hexanes= 17.13%wt ، Butene 1= 6.52%wtو 44.5%wt و Al= 3.7%wt ، Ti = 2.7%wt، Octenes = 12.98%wt، N- hexane = 3.47%wt، هیدروکربنهای دیگر بود ه و تنها راه حل دفع آن سوزانده می باشد ولی نگهداری ، جابجایی و حمل و نقل و بدلیل فعال بودن ماده سوزاندن آن بسیار مشکل می باشد . فلزاتAl و Ti در محیط آزاد بسیار فعال بوده و در محیط آبی واکنش شیمیایی گرمازایی ایجاد می نماید . در این تحقیق پسماند Spent catalyst در محیط آزمایشگاهی در یک بشر که از طریق حمام خنک نگه داشته می شود ( همراه با میکسر ) با آب واکنش داده و پسماند از حالت مایع و فعال به صورت جامد و غیر فعال تبدیل گردید ( کاهش پتانسیل خطر ) . در این بررسی در مرحله اول 100 سی سی از پسماند که حدود 81.59 گرم وزن داشت با حدود 17 سی سی آب واکنش داده که وزن پسماند بعد از انجام واکنش به 64.07 گرم کاهش پیدا نمود ، یعنی در مرحله اول 21 درصد وزن پسماند کمتر گردید. در مرحله دوم بررسی ، پسماند جامد که پتانسیل خطر آتش سوزی آن از بین رفته بود به مدت یک ساعت در کوره 550 درجه سانتیگراد قرار داده شد و نمونه بدلیل وجود هیدروکربن بعد از کوره به مقدار 64 درصد کاهش پیدا نمود که مجموعاً در دو مرحله حجم پسماند حدود 85 درصد کاهش پیدا کردکلیدواژه ها
پسماند ، هیدروکربن، 1-بوتن، Spent catalystمقالات مرتبط جدید
- مروری بر عملکرد فرآیند فعال سازی پرسولفات توسط کاتالیزورهای تک اتمی برای حذف آلاینده های آلی
- جایگزینی استفاده از انرژی زمین گرمایی به جای گرمکن موجود در ایستگاه تقلیل فشار گاز با شبیه سازی سه بعدی زمین مبدل
- بررسی حادثه و انفجار مخازن پتروشیمی خارک در اثر فشارهای احتمالی
- فتوکاتالیست ها ابزاری قدرتمند برای تصفیه و بازیابی منابع آبی
- محاسبه تخمین شکنندگی سنگ به وسیله روش های یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.