مدل سازی رسوب و ساماندهی چاله های برداشت شن و ماسه مطالعه موردی، رودخانه خررود

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری مدیریت جامع بهره برداری از منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR02_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رستمی

دکترای عمران آب، عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری،

محمد سوداگری

کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی، مدیر بخش مهندسی رودخاته شرکت مهندسی

حسین بغدادی

کارشناس ارشد عمران آب، گروه مهندسی رودخانه، شرکت مهندسی مشاور آب آرا

چکیده

اعمال مدیریت صحیح و مناسب در برداشت شن و ماسه میتواند در احیاء رودخانه آثار مثبتی داشته باشد.درعینحال برداشت بی رویه و غیرفنی رودخانه میتواند آثار منفی فراوانی را بدنبال داشته باشد. بسته به حجم و میزان برداشت و همچنین زمان و مکان برداشت، میتوان اثرات هیدرولیکی، مورفولوژیکی، زیست محیطی و اقتصادی متفاوتی را در نتیجه برداشت مصالح از رودخانه مشاهده نمود. در این مقاله و با استفاده از نرم افزار HEC-6هیدرولیک جریان و رسوب رودخانه خررود شهرستان بویین زهرا واقع در استان قزوین مدلسازی و بازه های فرسایش پذیر و رسوبگذار در ماه های مختلف مشخص گردید. با مشخص شدن بازه های رسوبگذار و محلهایی که جزایر رسوبی در آنها تشکیل می شود، الویتبندی محدودههای مجاز برداشت مصالح رودخانهای برای هر یک از فصول سال انجام گردید.

کلیدواژه ها

رودخانه خررود ، برداشت شن و ماسه، مدل سازی رسوب،Hec-6

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.