حل عددی معادلۀ انتشار در پی سدها و بررسی تأثیر ترتیب حل گره-ها با روش حجم محدود و شبکهبندی مثلثی دلاینی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری مدیریت جامع بهره برداری از منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR02_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرضا هاشمی نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حمیدرضا وثوقی فر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حسن شمسی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

تراوش و پخش هد در پی سدها را میتوان توسط روش عددی حجم محدود بررسی نمود. دراین مقاله تأثیر ترتیب حل گرهها در دقت نتایج روش گوس-سیدلGS)برای حل معادلۀ انتشارمورد بررسی قرار گرفته. ابتدا گسستهسازی معادلۀ دیفرانسیل انتشار با روش حجم محدود و شبکهبندی ساختارنیافته مثلثی انجام شده و سپس از نرمافزارMATLABبرای نوشتن کدی انعطافپذیر جهتانجام مدل ریاضی انتشار که توانایی حل معادلات جبری با روشGSبرای ترتیبهای مختلف حل گرهها را نیز داشته باشد، استفاده شده. برای بررسی تأثیر یا عدم تأثیر ترتیب حل گره ها، پدیده تراوش آب زیرزمینی در زیر سه سد بتنی توسط این کد مدل شده و نتایج استخراج شده است همچنین این سدها در نرمافزارهای PHASE2 6.0و SEEP/W2004 برای اعتبار سنجی نتایج مدل، شبیهسازی شدهاند. نهایتاً، نتایج بدست آمده از مدل ریاضی-عددی ارائه شده و نتایج مرجع توسط آزمون آماری منویتنیUو نرم افزارSPSS14 مقایسه شده و درصد همخوانی آنها موردارزیابی قرار گرفته. نتایج مقایسه نشان میدهند که ترتیب حل گرهها روی مقادیرP-valueتأثیرگذار بوده و این شاخص را بیش از % 16 در موارد مورد بررسی تغییر داده همچنین از نتایج برمی آید ترتیب حلی که در جهت جریان، گرهها را بررسی میکند همواره باعث افزایش مقدارP-value نمیشود و دقیقترین ترتیب حل تحت تأثیر هندسه مسأله بوده است.

کلیدواژه ها

روش گوس-سیدل، ترتیب حل، انتشار، حجم محدود، شبکهبندی مثلثی دلاینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.