بررسی روند تغییراتCL,ECدر سفره آب زیرزمینی دشت رفسنجان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری مدیریت جامع بهره برداری از منابع آب
- کد COI اختصاصی: NCUIMWR02_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1582
نویسندگان
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
عضوهئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
چکیده
احداث چاه برای مصارف کشاورزی در بسیاری از مکانها رایج است بنابراین کیفیت آبهای زیرزمینی از اهمیت خاصی برخوردار است با توجه به اینکه آب عبوری از لایه های مختلف زمین با جنس های مختلف ممکن است موادی که قابل حل هستند در خود حل کند و این امر باعث تغییرات فیزیکی و شیمیایی آب می گردد به طبع روی کیفیت کشاورزی تاثیرمی گذارد در این تحقیق از منابع آب زیرزمینی دشت رفسنجان نمونه برداری شده و مورد تجزیه شیمیائی قرارگرفته این مطالعه براساس نتایج تجزیه شیمیائی نمونه های برداشت شده از 64 حلقه چاه عمیق، 6 رشته قنات صورت گرفته است. براساس آنالیز تجزیه شیمیائی نمونه های برداشت شده از منابع یاد شده اقدام به تهیه نقشه های هدایت الکتریکی، گردیده که نتایج حاکی از آن است که در بین چاهها حداقل هدایت الکتریکی برابر 1315 میکرومهوس بر سانتیمتر و حداکثر هدایت الکتریکی برابر 21100 میکرومهوس بر سانتیمتر می باشد. در بخش جنوب شرقی دشت جهت حرکت آبهای زیرزمینی با توجه به روند افزایش شوری آب از جنوب شرق به شمال غرب بوده و همچنین حداقل میزان کلر در بین قنوات دشت به میزان 1/1 میلی اکی والان در لیتراست و حداکثر میزان کلر برابر با 92 میلی اکی والان در لیتر می باشد . در بین چاهها حداقل میزان کلر برابربا 8 میلی اکی والان در لیتر و حداکثر میزان کلر برابربا 224 میلی اکی والان در لیتر می باشد . در مجموع با مقایسه نقشه ها و بر طبق دیاگرام و یلکوکس در خصوص کشاورزی این آبخوان دچارمحدودیت کیفی می باشد.کلیدواژه ها
آب زیرزمینی، کلرEC،رفسنجان،مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.