مقایسه روشهای مختلف عصاره کشی از گیاه رزماری

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تحقیقات نوین در مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CMRCE02_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا ابراهیم خانی قاضی

دانشجوی مهندسی شیمی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علو

علی اکبر سیف کردی

استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه شریف

چکیده

سه روش تقطیر با اب HD تقطیر با بخار اب SD و استخراج با حلال SE جهت جداسازی و استخراج روغن فرار از برگهای گیاه رزماری Rosmarinus officinalis L. مقایسه و بازده انها محاسبه شده است روش تقطیر با بخار اب در مقایسه با روشهای دیگر دارای مزیتهای شاخصی می باشد که عبارتنداز : زمان جداسازی کوتاهتر 115 دقیقه در مقایسه با زمانهای 125 و 225 دقیقه به ترتیب برای روشهای تقطیر با اب و استخراج با حلال دوستدارمحیط زیست در مقایسه با روش استخراج با حلال که معمولا از حلالهای صنعتی مانند هگزان جهت استخراج استفاده می شود که بخارات حاصل از آن نیز سمی است و حتما عملیات باید در زیر هود انجا م شود کم هزینه این روش در مقایسه با روش استخراج با حلال که از هگزان استفاده شده است ارزانتر بوده و از انجا که زمان عملیات دراین روش کوتاه تر از سایر روشهاست هزینه های مربوط به انرژی نیز کمتر است و در نهایت مقدار بالاتری روغنهای فرار استخراج شده دراین روش در مقایسه با دو روش دیگر.

کلیدواژه ها

گیاه رزماری، روغن فرار، تقطیر با اب، تقطیر با بخار اب، استخراج با حلال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.