جمع آوری و شناسایی حشرات بذر خوار لگومهای مرتعی و دشمنان طبیعی آنها در ایران (قزوین)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1067747
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

علی زرنگار

وحید رضا منیری

رضا رزاز هاشمی

سعید رشوند

بابک قرالی

محمد چرخچیان

چکیده

مهمترین گیاهان مرتعی که به لحاظ تعداد گونه ها، توسعه و گسترش بالا و نیز خوش خوراک بودن و ایفای نقشی مهم در تعلیف دام در مراتع کشور قابل ملاحظه هستند، خانواده ی بقولات ‭(Legominosae) ‬می باشد. خسارت ناشی از بذرخوارهای گیاهان مرتعی نیز از جمله عوامل مهمی است که مانع از تولید بذر سالم و در نتیجه موجب عدم موفقیت در برنامه های بذرکاری مراتع بمنظور اصلاح پوشش مرتعی می گردد.بدین منظور این تحقیق بمنظور شناسایی عوامل خسارت زا به بذر گیاهان مرتعی خانواده لگوم از سال ‮‭1388‬ لغایت ‮‭1392‬ بمدت 5 سال انجام گرفت. در این تحقیق بذر ‮‭13‬ جنس و ‮‭22‬ گونه از گیاهان تیره بقولات شامل ‭Cicer oxyodon‬، ‭Coronilla varia‬، ‭Glycyrrhiza glabra‬، ‭Hedysarum sp.‬، ‭Hedysarum wrightianum‬،‭Lathyrus sp.‬، ‭Lotus corniculatus‬، ‭Lotus gibella‬،‭Medicago minima‬، ‭Medicago orbicularis‬،‭Medicago regidula‬،‭Melilotus albus‬،‭Melilotus officinalis‬،‭Onobrychis heliocarpa‬، ‭Onobrychis hohenackeriana‬،‭Onobrychis crista-galli‬، ‭Onobrychis sp.‬، ‭Oxytropis kotschyana‬، ‭Oxytropis sp.‬، ‭Trifolium campestre‬، ‭Trigonella monantha‬،‭Vicia sp. ‬از سایت های مورد مطالعه جمع آوری و به آزمابشگاه منتقل گردید. در آزمایشگاه با خارج شدن حشرات از بذور نسبت به شناسایی آنها اقدام گردید. حشرات خارج شده از بذرها در آزمایشگاه عمدتا از سوسکهای خانواده ‭Bruchidae ‬و ‭Curculionidae ‬شامل ‮‭1839 , Bruchidius glycyrrhizae (Fabricius) ‬و ‮‭1839‬ ‭Paleoacanthoscelides gilvus (Gyllenhal) ‬و ‮‭1829 , Bruchidius tibialis(Boheman). ‬و ‮‭1844 , Bruchidius lutescens (Blanchard) ‬و ‮‭1874 , Bruchidius fulvicornis (Motschulsky) ‬و ‭Apion sp. ‬همچنین گونه های مختلف زنبور از خانواده های ‭Pteromalidae‬، ‭Eurytomidae‬، ‭Braconidae ‬و ‭Chalcididae ‬نیز از بذرها خارج گردید.که جهت شناسایی به مراجع معتبر ارسال شده اند. کلید واژه:بقولات، مرتع، بذر، سوسک، زنبور، بذرخوار

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.