بررسی میزان موفقیت صنوبرکاریهای سنواتی استان مازندران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1059507
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

شهرام کیادلیری

فرهاد اسدی

جمشید مختاری

قلی زاده محمدنبی

روشن علی فرجی پول

رضا مهدوی

شعبان علی نوروزی

احسان عباسی

چکیده

برای افزایش تولید چوب کشور، سازمان جنگلها و مراتع از سال ‮‭1360‬ به بعد مبادرت به کشت در سطوح گسترده انواع صنوبرهای سریعالرشد در شمال کشور، نموده است که بعد از گذشت بیشاز دو دهه در این تحقیق نسبت به بررسی میزان موفقیت آنها اقدام شد. هشت توده از صنوبرکاریهای سنواتی در عرصه های منابع طبیعی (در سه منطقه غرب، مرکز و شرق) استان مازندران انتخاب و بهمنظور اخذ اطلاعات کمی و کیفی درختان با استفاده از روش آماربرداری تصادفی سیستماتیک در هر توده ‮‭30‬ قطعه نمونه با حضور حداقل ‮‭20‬ درخت صنوبر (قطعات نمونه با مساحت متغییر) آماربرداری و مطالعه خاک با حفر پروفیل و آزمایش نمونهها انجام شد. دادهها در نرم افزار‭SPSS ‬تحلیل و نتایج بررسی کمی با استفاده از آزمون ‭Tukey-HSD ‬نشان داد که در سن متوسط ‮‭22‬ سال اختلاف میانگین قطر برابرسینه صنوبرهای امام زاده عبدا...آمل، جوربند و گرجیسرا (گروه ‭a ) ‬در سطح %5 با صنوبرهای چنگاز(گروه ‭b ) ‬و سایر تودهها معنیدار بودند. بالاترین میانگین ارتفاع نیز به صنوبرهای گرجیسرا(گروه ‭a) ‬سپس صنوبرهای امامزادهعبدا...و چنگاز(گروه ‭b) ‬و بلندترین تنه بدون شاخه به صنوبرهای چنگاز(گروه ‭a) ‬و پساز آن صنوبرهای دولت آباد و امامزاده عبدا...تعلق داشت. بیشترین حجم در هکتار در سال متعلق به صنوبرهای مستقر در چنگاز(‮‭34/883‬ مترمکعب) و دولت آباد ‮‭730/29‬‭) A ‬مترمکعب)و جوربند (‮‭29/053‬ مترمکعب) و کمترین آن متعلق به صنوبرهای نصرت آباد (‮‭18/475‬ مترمکعب) بود. عموم این صنوبرها بر روی رسوبات آبرفتی(بافت لومی) مستقر بوده و ‭pH ‬آنها در حد مطلوب(بین ‮‭5/5‬ تا ‮‭7/5‬) و فاقد شوری خاک ‭(EC ‬بین ‮‭0/2‬ تا ‮‭0/9‬) بودند. از نظر کیفی کمترین میانگین ضریب قدکشیدگی به نشان پایداری بیشتر، متعلقبه صنوبرهای افراتخت ساری سپس جوربند و امامزاده عبدا... بود. بالاترین درصد تاج متقارن به صنوبرهای گرجیسرا(6/%‮‭68‬) و پس از آن دولت آباد و جوربند و بهترین کیفیت تنه به صنوبرهای جوربند(8/%‮‭91‬ درجه یک) و سپس دولت آباد و گرجیسرا اختصاص داشت. از کل صنوبرهای دارای تاج متقارن 4/%‮‭79‬ درجه یک، %‮‭19‬ درجه دو و‮‭1/6‬ % درجه سه بودند. واژههای کلیدی: صنوبرکاری، استان مازندران، قطربرابرسینه، ارتفاع، طول تنه بدون شاخه، خاک

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.