تاثیر احداث و بهسازی اببندان ها برمنابع آب مطالعه موردی: اببندانهای استان مازندران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت منابع آب اراضی ساحلی
  • کد COI اختصاصی: NCCLWRM01_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی دریاباری

کارشناس ابیاری کارشناس شرکت مهندسین مشاور اب و خاک دلتا

فیروزه خرم مرگاوی

کارشناس ارشد سازه های ابی

چکیده

همواره از گذشته های دور اب کانون توجه بشر بوده و از انجایی که ایران جزء مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود و با توجه به نامتعادل بودن توزیع زمانی و مکانی بارش ها در کشورمان همواره مسئولین و متخصصین در تلاش هستند تا آب را در فصول پرباران ذخیره نموده و در فصلهای زراعی برای مصارف کشاورزی و مصارف دیگر مورد استفاده قرار دهند یکی از ابنیه های ذخیر ه اب اببندان ها می باشد که جزئ ابنیه های سنتی استانهای شمالی کشور می باشد ازانجایی که اببندان ها با کاربردهای مشابه هزینه های کمتری نسبت به سازه های ذخیره اب و سدهای مخزنی بزرگ دارند لزوم احداث اببندانهای جدید و مرمت و بهسازی اببندانهای سنتی موجوددر استان های شمالی به شدت احساس می گردد که اجرای ان نیز جزء با عنایت خاص مسئولیت و تعامل مشترک کارفرمایان مشاوران پیمانکاران و مردم امکان پذیر نمی باشد.

کلیدواژه ها

اببندانها، سازه های ابی کوچک، ذخیره سازی آب، مرمت و بهسازی اببندانها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.