برنامه راهبردی کیلکا ماهیان در دریای خزر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1058512
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

فرخ پرافکنده حقیقی

غلامرضا دریانبرد

داریوش کریمی

ابراهیم صفوی

کامبیز خدمتی

عباس طالب زاده

حسن جلیلی

انوشه کوچکیان

یزدان مرادی

احمد غرقی

حسن فضلی

تورج ولی نسب

امین الله تقوی

شهرام قاسمی

حسن صالحی

رضا پورغلام

محمود رامین

علی اصغر جانباز

شهرام عبدالملکی

چکیده

طی چهار برنامه توسعه اقتصادی اجتماعی کشور، ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر از بهره برداری پایدار و مطلوبی برخوردار بوده ولی ذخایر کیلکاماهیان پس از یک توسعه تا سال ‮‭1378‬ به حداکثر میزان صید به مقدار ‮‭95000‬ تن رسید، ولی پس از هجوم شانه دار مهاجم ‭Mnemiopsis leidyi ‬به دریای خزر و افزایش تراکم آن، میزان صید تا حدود ‮‭15‬ هزار تن در سال کاهش یافت. به منظور بهره برداری پایدار از ذخایر ماهیان کیلکا دریای خزر، تهیه و تدوین برنامه راهبردی محصولی این ماهیان در دستور کار موسسه تحقیقات شیلات ایران قرار گرفت. در این راستا پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور)تنکابن) و مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی در کنار مدیران، اساتید، کارشناسان، صاحب نظران شیلاتی، نمایندگان بخش اجرا و اتحادیه تعاونیهای صیادی و ... مشارکت و همکاری داشتند. این برنامه در 6 بخش شامل بررسی وضعیت موجود، بررسی و تحلیل مسایل و محدودیتها، مروری بر مطالعات انجام شده، تعیین و اولویت بندی اهداف تحقیق و شناسایی و اولویت بندی طرحهای محوری و تدوین برنامه اجرایی تنظیم و در نهایت در قالب 5 برنامه تحقیقاتی و 4 برنامه اجرایی برای کیلکاماهیان ارایه شد. برنامه راهبردی محصولی ماهیان کیلکاماهیان در قالب طرح محوری مدیریت و بهره برداری پایدار از ذخایر این ماهیان تنظیم گردید. در طرح محوری مدیریت و بهره برداری پایدار از ذخایر ماهیان کیلکا 5 برنامه، 6 طرح جامع و ‮‭30‬ پروژه تحقیقاتی از سال ‮‭1389‬ تا سال ‮‭1404‬ پیش بینی و پیشنهاد گردید و در بخش اجرا نیز 4 برنامه مرتبط با کیلکاماهیان ارایه شد. کل اعتبار پیشنهادی طرحها و پروژه های تحقیقاتی برای ماهیان کیلکا ‮‭46800‬ میلیون ریال برآورد گردید.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.