بررسی میزان مشارکت روستاییان در موفقیت عملیات بیولوژیک طرح های آبخیزداری در استان گیلان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1058432
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمدعلی داداشی

علیرضا قدرتی

محمد مددخواه

چکیده

استان گیلان در شمال ایران در یک دهه گذشته شاهد صرف هزینه های قابل توجهی برای عملیات بیولوژیک آبخیز داری در سطح‮‭92500‬ هکتار از اراضی آبخیز توسط مدیریت آبخیز داری بوده است. به منظور دستیابی به علل و عوامل موثر در موفقیت این طرح ها و ایجاد انگیزه در روستاییان برای جلب مشارکت و کاهش هزینه های مربوطه و در نهایت ارایه راهکارهای مناسب، پژوهش جاری به مدت دو سال درچهار حوزه آبخیز استان در روستاهای بیورزین (جنوب)، کسمه جان (غرب)، ا مام (شمال شرقی) و گولک (شرق) اجرا شد. برای اجرای این پروژه نسبت به جمع آوری اطلاعات به آرشیو فعالیت های آبخیز داری استان بین سالهای ‮‭71‬ الی ‮‭86‬ مراجعه شد. متغیر های مستقل مورد بررسی شامل، سن، میزان آگاهی مردم از عملیات بیولوژیک، نگرش مردم، نحوه انتقال اطلاعات، نحوه و انگیزه مشارکت، آموزش بهره برداران، دیربازده بودن، استفاده از تسهیلات بانکی و غیره بودند. جامعه آماری شامل افراد چهار روستای مذکور بودند که نمونه های مورد نظر به روش تصادفی بوسیله پرسشنامه مورد مصاحبه حضوری قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری ‭SPSS ‬و به روش آماری ناپارامتری مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که همبستگی معنی داری بین متغیرهای سطح تحصیلات و نحوه مشارکت با میزان مشارکت وجود دارد ( 5‭% P ) . ‬همچنین همبستگی معنی داری بین میزان آگاهی روستاییان از مزایا و معایب طرحهای بیولوژیکی و نقش دولت در فعالیتهای اجرایی آبخیزداری با میزان موفقیت طرحهای بیولوژیک آبخیزداری وجود دارد ( 1‭% P ) . ‬کلید واژهها: میزان مشارکت، عملیات بیولوژیک، طرح آبخیز داری، گیلان

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.