ارزشیابی پی گیری از دانش آموختگان دوره های آموزش عالی علمی کاربردی مراکز آموزش جهادکشاورزی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1058402
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

شهرام مقدس فریمانی

مجتبی رجب بیگی

حسن علیپور

چکیده

انجام مطالعات پی گیری آموزشی و استفاده از نظرات دانش آموختگانی که در موقعیت شغلی قرار گرفته اند یکی از راههای تجدید نظر و افزایش کیفیت برنامه های آموزشی و درسی می باشد. مطالعات پی گیری عموما برای ارزشیابی اثربخشی برنامه های موسسات آموزشی مورد استفاده قرار گرفته و به بررسی اثرات بلند مدت آن برنامه های آموزشی می پردازد. دوره های آموزش عالی علمی کاربردی با هدف ایجاد ارتباط بین مقوله های آموزش، مهارت و اشتغال و مهارت آموزی توام با فراگیری علوم مربوط به آن مهارت اجرا می شود و انجام مطالعات پی گیری در خصوص میزان انطباق رفتار حرفه ای دانش آموختگان این دوره ها با واقعیت های محیط کار ضروری می باشد. بر این اساس هدف کلی این تحقیق ارزشیابی پی گیری از دانش آموختگان دوره های آموزش عالی علمی کاربردی مراکز آموزش جهاد کشاورزی است. این تحقیق از نوع مطالعات کمی و روش توصیفی تحلیلی روش اصلی تحقیق در این بررسی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموختگان دوره های علمی کاربردی کشاورزی که طی سالهای ‮‭1378‬ تا ‮‭1383‬ در مراکز آموزش جهادکشاورزی ثبت نام کرده بودند (‮‭12265‬ نفر) و کارفرمایان فارغ التحصیلان شاغل به کار بودند که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده و از طریق پرسشنامه مورد نظر سنجی قرار گرفتند. داده ها از طریق روش های توصیفی و استنباطی موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت و یافته های تحقیق نشان داد که ‮‭2.51‬ درصد از دانش آموختگان به صورت تمام وقت، پاره وقت و خوداشتغال مشغول به کار بوده، ‮‭5.29‬ درصد از آنان شاغل نبودند، ‮‭1.15‬ درصد در حال ادامه تحصیل و ‮‭2.4‬ درصد از دانش آموختگان در حال انجام خدمت نظام وظیفه بودند. طبق یافته های این تحقیق، شغل ‮‭1.52‬ درصد از پاسخگویان با رشته تحصیلی آنان در حد زیاد تا خیلی زیاد در ارتباط بوده و حدود نیمی از پاسخگویان میزان توانمندی خود را در انجام وظایف محوله شغلی در حد خوب ارزیابی نمودند. از نظر پاسخگویان دروس تخصصی بیشترین کاربرد را در شرایط شغلی آنها داشته و دوره های آموزش علمی کاربردی در ارتقای مهارت های ارتباطی و شغلی آنان سهم عمده ای داشته است. از نظر پاسخگویان محتوای دروس عملی و توانایی علمی و تخصصی مدرسان در یادگیری و آمادگی آنان جهت ورود به محیط کار و زندگی نسبت به سایر عوامل آموزشی موثرتر بوده است. کلمات کلیدی: ارزشیابی پی گیری، آموزش علمی کاربردی، مراکز آموزش جهادکشاورزی

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.