تاثیر روش های مختلف کشت ذرت بر کاهش مصرف علف کش و جمعیت علف های هرز در ذرت دانه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1057953
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

اسکندر زند

محمدرضا کرمی نژاد

فرخ الدین قزلی

محمدعلی باغستانی

نوشین نظام آبادی

چکیده

جهت ارزیابی اثر روش های مختلف کشت بر کنترل علف های هرز ذرت، آزمایشی بصورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با ‮‭10‬ تیمار و در چهار تکرار در منطقه کرج انجام شد. تیمار های آزمایش شامل کشت ذرت روی پشته + سمپاشی نواری با علف کش نیکوسولفورن، کشت ذرت روی پشته + یک کولتیواتور در مرحله ‮‭45‬ سانتی متری ذرت، کشت ذرت روی پشته + 2 بار کولتیواتور در مرحله ‮‭25‬ و ‮‭45‬ سانتی متری ذرت، کشت ذرت روی پشته و وجین دستی، کشت ذرت روی پشته + بدون وجین دستی، کشت ذرت کف جوی + سمپاشی سراسری، کشت ذرت کف جوی + سمپاشی نواری در کف جوی،کشت ذرت کف جوی + جابجایی جوی و پشته در مرحله ‮‭25‬ سانتی متری، کشت ذرت کف جوی + وجین دستی و کشت ذرت کف جوی + بدون وجین دستی بودند. در این آزمایش تراکم و وزن خشک علف های هرز به تفکیک گونه در ‮‭30‬ روز پس از جابجایی جوی و پشته و همچنین عملکرد و بیوماس در زمان برداشت اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش کشت روی پشته+ دو بار کولتیواتور و روش کشت کف جوی+ جابجای جوی با پشته بیشترین عملکرد دانه را بخود اختصاص دادند. همچنین تیمار کشت روی پشته+ دو بار کولتیواتور از نظر کنترل علف های هرز باریک برگ و پهن برگ برترین تیمار بود و تیمار کشت کف جوی+ جابجای جوی با پشته نیز از نظر کنترل علف های هرز پهن برگ تا حدودی شبیه تیمار کشت روی پشته+ دو بار کولتیواتور عمل کرد، ولی کارایی آن از نظر کنترل علف های هرز باریک برگ زیاد قابل قبول نبود. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق استفاده از روش های کنترل مکانیکی برای کنترل علف های هرز ذرت امید بخش است و به نظر می رسد که با انتخاب ادوات مناسب می توان با استفاده از روش مکانیکی علف های هرز ذرت را بخوبی مدیریت کرد کلمات کلیدی: نیکوسولفورون، کاهش مصرف علف کش، کشت کف جوی و کولتیواسیون

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.