ارزیابی لاین های امیدبخش گندم نان در مزارع کشاورزان مناطق معتدل استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1057737
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

امیرکیوان کفاشی

مصیب نوروزی

رسول جلیلیان

چکیده

در این بررسی، به منظور یافتن لاین های مناسب و واجد صفات مطلوب زراعی در شرایط مزرعه تعداد چهار لاین برتر ویژه اقلیم معتدل به شماره های‮‭88-10‬‭-M-‬‮‭88‬-،‮‭17‬ ‭M-‬‮‭88‬-،‮‭16‬ ‭M-‬‮‭88‬-،‮‭14‬ ‭M ‬که طی دو سال بررسی در آزمون یکنواخت سال های‮‭1388‬ و ‮‭1389‬ ‭(ERWYT-M‬‮‭88‬) این اقلیم برتری خود را نشان داده اند همراه با رقم های پارسی ، سیوند ، بهار و پیشتاز به عنوان شاهدهای برتر ملی و منطقه ای در شرایط مزرعه ای و با مشارکت زارعین در دو منطقه ازا قلیم معتدل استان کرمانشاه (شهرستان های اسلام آباد غرب و صحنه) مورد ارزیابی و مقایسه عملکرد قرارگرفتند.هرکرت مشتمل بر ‮‭12‬ ردیف (4 پشته ‮‭60‬ سانتیمتری) به فواصل ‮‭20‬ سانتیمتر و به طول ‮‭10‬ متر بود. از طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد. کاشت با دست انجام و تراکم کاشت ‮‭400‬ بذر در متر مربع بود. طی فصل رویش مراقبت های زراعی اعمال، ارزیابی های لازم ا نجام و مزرعه آزمایشی چند بار توسط کارشناسان و کشاورزان پیشرو مورد بازدید و ارزیابی قرار گرفت. پس از حصول رسیدگی و برداشت، تجزیه های آماری انجام شد. با توجه به نمود لاین ها در مزرعه، زودرسی، مقاومت به بیماری ها و سایر صفات دو لاین‮‭88-14‬‭-M-‬‮‭88‬-،‮‭10‬ ‭M ‬به ترتیب با عملکرد هایی معادل‮‭8/60‬ و ‮‭8/35‬ تن در هکتار بر شاهد ها ارقام پیشتاز و سیوند به ترتیب عملکرد( ‮‭7/16‬ و‮‭8/3‬ تن در هکتار) برتری داشتند. نتایج این پروژه جهت ادامه بررسی و مقایسه در سایر مناطق معتدل کشور به بخش تحقیقات غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ارسال گردید. در نهایت دو لاین ‮‭88-16‬‭-M ‬و ‮‭88-10‬‭-M ‬جهت پروژه های تحقیقی ترویجی سال زراعی ‮‭1391-92‬ گزینش شدند. واژه های کلیدی: گندم نان، پروژه های تحقیقی- تطبیقی، لاین های امیدبخش ، اقلیم معتدل

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.