بررسی و انتحاب نسل های در حال تفکیک گندم نان و ارزیابی لاین های خالص در شرایط تنش خشکی(کم آبیاری)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1057714
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حسین اکبری مقدم

شیرعلی کوهکن

امید پودینه

علیرضا اکبری مقدم

خداداد دهمرده

محمدرضا کشته گر

چکیده

به منظور دستیابی به لاین های متحمل به خشکی با پتانسیل عملکرد مناسب ، این بررسی شامل توده ‮‭79‬ ارسالی از کرج، ‮‭72‬ توده ،‮‭39‬ F3 توده ‮‭52‬ ، F4 شماره ،‮‭66‬ F5 نسل F6 و لاین های خالص با ‮‭34‬ شماره تحت شرایط معمول منطقه و تنش خشکی(کم آبیاری) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. توده های F2 تحت شرایط معمول منطقه(آبیاری در مراحل پنجه، ساقه و پرشدن دانه)، توده های F3 وF4 تحت شرایط تنش خشکی یا کم آبیاری (آبیاری در مراحل انتهای ساقه و پرشدن دانه)، نسل F5 تحت شرایط معمول منطقه(آبیاری در مراحل پنجه، ساقه و پرشدن دانه) و نسلF6 تحت شرایط تنش خشکی یا کم آبیاری (آبیاری در مراحل انتهای ساقه و پرشدن دانه) و لاین های خالص با ‮‭36‬ شماره همراه با 4 شاهد هامون، کویر، ارگ و کراس بولانی در شرایط معمول منطقه و تنش خشکی(کم آبیاری) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. روش سلکسیون در توده های های F2 تا نسل F4 بالک تغییر یافته و از نسل F5 به بعد از روش پدیگری همراه با ارقام شاهد بولانی، کلک افغانی، هامون و چمران پس از هر ده شماره برای ارزیابی توده ها ونسل ها استفاده گردید. پس از طی کلیه مراحل بررسی تعداد ‮‭50‬ توده برای بررسی در نسل F3 ، تعداد ‮‭20‬ توده برای بررسی در نسل ‮‭18‬ ، F4 شماره برای بررسی در نسل ‭ F‬5 و ‮‭13‬ شماره برای بررسی در نسل F6 انتخاب شدند که در سال های آینده مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهند گرفت. همچنین تعداد ‮‭14‬ لاین به خلوص رسیده بود که جهت شرکت در آزمایش مقدماتی ایستگاه برگزیده شدند. در بررسی لاین های خالص در شرایط مختلف تعداد ‮‭24‬ لاین که دارای عملکرد دانه بیشتری بودند برای بررسی در آزمایش مقدماتی سازگاری مناطق گرم کشور‭(PRWYT-S) ‬انتخاب شدند. واژه های کلیدی : گندم ، تنوع ، لاین ، نسل های در حال تفکیک ، گزینش ، پدیگری ، بالک تغییر یافته

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.